Пилотът Жул Бианки почина след деветмесечна кома

OFFNews 18 юли 2015 в 17:56 5742 0

Източник на снимка: БГНЕС

Френският пилот от Формула 1 Жул Бианки почина девет месеца след тежката си катастрофа от Гран при на Япония.

"Жул се бори до самия край, както винаги го е правил, но днес битката му приключи", заявиха от семейството на 25-годишния състезател. От отбора му "Маруся" обявиха, че са "покрусени".

Бианки катастрофира на пистата в Япония, като при мокра настилка се блъсна с висока скорост в репатриращ багер. Веднага след това той претърпя мозъчна операция и започнаха опитите за спасяването му в болницата в Йокаичи. Впоследствие беше преместен в Ница, където грижите за него продължиха.

Французинът е първият пилот от Формула 1, който умира след катастрофа по време на състезание след бразилеца Айртон Сена, починал на "Имола" в Италия през 1994 г.

"Благодарим на колегите, приятелите, почитателите на Жул и на всички, показали съпричастността си през миналите месеци, което ни даде сила и ни помогна да се справим в тези тежки моменти", добавиха от семейството му.

"Слушайки и четейки големия брой послания, осъзнахме колко много Жул беше докоснал сърцата и съзнанието на толкова много хора по света", казаха от семейството на французина.

"С огромна тъга научих за смъртта на Жул Бианки. Френският спорт загуби една от най-големите си надежди", написа президентът на Франция Франсоа Оланд в профила си в Twitter.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови