Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Първенството във "В" група започва без ЦСКА? Oт клуба отричат

OFFNews 07 август 2015 в 14:23 8499 6

Първенството в югозападната "В" група ще стартира в неделя без двубоя ЦСКА - "Струмска слава", който по програма трябваше да започне в 18 часа на стадион "Българска армия".

Мачът е отложен след намеса на президента на БФС Борислав Михайлов, съобщи Стандарт.

Причината е, че Българският футболен съюз приема за нередовен новосформирания ФК ЦСКА, който е картотекирал червените футболисти. Дружеството не е подало нито заявка за член на БФС, нито пък е депозирало молба за участие в първенството, за което срокът е изтекъл.

Правната комисия на БФС ще се събере идната седмица, за да се изкаже по въпроса, който в сегашния вид може да докара сериозни наказания от УЕФА.

Според БФС дъщерното дружество на ПФК ЦСКА би трябвало да започне първенството от "А" окръжна група.

По-късно днес от пресслужбата на ЦСКА изпратиха съобщение до медиите, в което твърдят, че въпреки всичко мач в неделя ще има.

От 17 часа, час преди домакинския мач на отбора, ще бъде официалното представяне на играчите, заявиха от администрацията на "червените".

"ЦСКА посреща отбора на Струмска слава (Радомир) на ст. "Българска армия" от 18 ч.", съобщиха в краткото си прессъобщение от "армейския" клуб, но без да уточняват дали срещата ще е от програмата на Югозападната "В" група или ще е приятелска среща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!