Официално: ЦСКА с нови собственици

OFFNews Последна промяна на 06 април 2015 в 14:00 6931 5

От днес ЦСКА е с нови собственици - бизнесмените Милко Георгиев и Борислав Лазаров. Това обяви официалният онлайн видео портал на клуба ЦСКА Live TV.

По този начин онлайн телевизията потвърди думите на досегашния председател на Надзорния съвет на клуба Александър Томов от вчера, че вече не е мажоритарен акционер в клуба.

"Армейци, Преговорите приключиха и сделката е факт! Всички документи са подписани. ЦСКА ИМА НОВ СОБСТВЕНИК!", се казва в съобщението на ЦСКА Live TV.

Както е известно, именно шефът на телевизията Милко Георгиев заедно с Борислав Лазаров са новите собственици на клуба, след като Александър Томов, Юлиян Инджов и Петър Манджуков им прехвърлиха акциите.

Вчера вече бившият мажоритарен собственик на ЦСКА Александър Томов публикува и прощално писмо до феновете на отбора. Съобщението е публикувано в официалния сайт на ЦСКА.

Ето какво гласи то:

"До феновете на ЦСКА До българските медии Скъпи армейци, драги журналисти, През юни 2013 година, след масови призиви на фенове и приятели, се завърнах заедно с други дейци на любимия клуб, за да предотвратим изваждането на ПФК ЦСКА от професионалния футбол. Тогава заявих,че ще остана в клуба за кратък период от време и изключително във връзка с неговото оцеляване, и завръщане сред лидерите в националното ни първенство.

Така изминаха вече 20 месеца, през които ПФК ЦСКА отново се утвърди като един от водещите футболни тимове в България. За радост, в края на 2014 година за първи път от дълго време насам, в ПФК ЦСКА се появиха нови инвеститори. Първоначално те помогнаха за финансирането на клуба, а в края на март 2015 година придобиха контролния пакет акции на дружеството. Става дума за инвеститори със солиден бизнес и възможности, които са в състояние да осигурят финансовия просперитет на клуба.

В резултат и съгласно духа и буквата на българските закони, на 30 март уведомих изпълнителния директор на ПФК ЦСКА за желанието си да освободя поста на председател на Надзорния съвет на клуба. На 2 април след среща с лидерите на основните фенски фракции, дадох съгласие за прехвърлянето на контролирания от мен пакет акции на определено от новите инвеститори лице. Смятам,че с тези ми действия правя разумна и реалистична стъпка насочена към по-нататъшното развитие на любимия отбор.

Мисля, че има основание да кажа, че изпълних личния си професионален дълг към ПФК ЦСКА. През 2008 година под мое ръководство спечелихме шампионската титла на страната. През 2013-2015 отново се върнахме в челото на родния клубен футбол. Тези почти два мандата са предостатъчни за участието на един отделен човек в ръководни футболни структури. Време е властта в ЦСКА да се поеме от млади ръководители, зад които стоят отговорни и солидни финансови структури. Моето излизане от ръководството на клуба не означава, че се отказвам да помагам и за в бъдеще.

Това мое морално задължение идва от благодарността ми към десетките хиляди фенове, към треньорите и футболистите, към безкрайно преданите и верни служители от администрацията, с които споделяхме заедно победи и рекорди, в едно трудно за страната време. ЦСКА е велик, най-великият български клуб. Неговото спасяване, оцеляване и възходящо развитие е задължение на всеки, който милее за запазване на историческите, културни и спортни ценности на България. 

Оставам с уважение! Завинаги един от вас!

Александър Томов"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови