Новак Джокович отново e кралят на Australian Open

Деян Спасов 31 януари 2016 в 13:37 5743 0

Номер 1 в световната тенис ранглиста Новак Джокович грабна трофея от Откритото първенство на Австралия за рекорден шести път и за втора поредна година след победа във финала над британеца Анди Мъри с 6:1, 7:5, 7:6.

В първия сет пълната доминация на Ноле беше явна и логично се стигна до 6:1 след пробиви още в първото и второто подаване на номер 2 в света - Мъри.

Втората част обаче вървеше гейм за гейм. Джокович реализира пробив в седмия гейм, но Мъри започна повече да рискува с ударите си и веднага съумя да пробие в осмия гейм и се стигна до равенство - 4:4. Ноле отново спечели сервис гейма на противника си за 6:5 и затвора сета при 7:5.

Третият сет започна със сервис на Мъри, в който той отново допусна пробив и Джокович поведе с 1:0. Британецът проби и изравни резултата при 3:3. Гейм за гейм до края и се стигна до тайбрек, в който Ноле се оказа по съобразителен - 7:6.

Novak Djokovic celebrates winning the Australian Open

That winning feeling for Novak Djokovic - Boris Becker in tears! Eurosport and eurosportplayer.com - the home of live tennis

Публикувахте от Eurosport в 31 януари 2016 г.

По този начин сърбинът заработи 3 милиона и 400 000 долара от наградния фонд и сериозно приближава до досега недостижимата за никой тенисист граница от 100 милиона. 

Това беше 31-вият мач между двамата тенисисти, като резултатът е 22-9 в полза на Новак Джокович. Те се срещнаха и в миналогодишния финал на турнира, като отново Джокович победи. В Мелбърн световният номер 1 има четири победи от четири мача срещу шотландеца. 


Трофеят е първи от Големия шлем за 2016 година за Ноле. През 2015 г. спортист №1 на Европа за изминалите 12 месеца спечели три от четирите турнира от Големия шлем - Australian Open, US Open и Wimbledon и загуби на финала на Roland Garros от Стан Вавринка. В колекцията си тенисистът прибави и още 7 индивидуални титли от други турнири през 2015-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!