Национал на България и френски халф подписаха с Левски (обновена)

OFFNews 11 януари 2016 в 14:24 3024 0

Снимка Levski.bg

Новото попълнение на Левски Александър Александров

Бившият защитник на Лудогорец Александър Александров подписа договор с Левски за година и половина.

Бранителят на националния отбор сложи своя подпис под контракта днес в офисите на клуба, съобщи официалният сайт на "сините".

През този сезон Александров има шест срещи във всички турнири с "орлите", както и три двубоя в "Б" група с Лудогорец 2 през есента.

На сайта на "Левски" публикуваха и визитка на защитника:

Родом от Шумен, Александров започва да тренира футбол в ранна детска възраст в местния клуб Волов. На 17-годишна възраст е привлечен в Черноморец (Бургас), с чийто екип дебютира в „А“ група през сезон 2003/04. Записва 13 мача, а „акулите“ изпадат в „Б“ група. През сезон 2004/05 той участва в 14 срещи във втория ешелон и една за Купата на България. Черноморец завършва на предпоследно място и изпада в аматьорския футбол, а Александров преминава в елитния Черно море.

Във Варна, първо под ръководството на Илиан Илиев, а след това и на Ясен Петров, Александров се утвърждава като титуляр в отбраната на "моряците". Той дебютира в „А“ група на 17 септември 2005 г., при успеха с 4:0 над Беласица (Петрич). На 29 април 2006 г. Александров отбелязва първото си попадение в професионалния футбол, донасяйки на своя тим трите точки при гостуването на Пирин 1922, което е спечелено с 1:0.

След това преминава в отбора на Лудогорец, с който е два пъти шампион и по един път носител на Купата и Суперкупата на страната.

По-късно "сините" обявиха и втори трансфер. Полузащитникът Мехди Бурабия е подписал договор с Левски за три години. Той пристигна от състава на Черно море.

Френският халф сложи своя подпис под контракта днес в офисите на клуба, след като по-рано сутринта премина медицински прегледи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови