Отстраниха от футбола съдиите, свирили на Левски и Литекс

OFFNews 17 декември 2015 в 13:46 5194 2

Георги Йорданов - главният съдия на мача Левски-Литекс на ст. "Георги Аспарухов" в събота

Трима съдии са наказани за неопределено време - Георги Йорданов, Таско Тасков и Николай Стайков, съобщиха от БФС на сайта си.

Георги Йорданов беше главният съдия на дербито от 20-ия кръг на "А" група между Левски и Литекс на ст. "Георги Аспарухов" в събота. Мачът се превърна в най-дискутираната спортна тема през тази седмица, след като играчите и ръководството на "ловчанлии" самоволно напуснаха терена малко преди края на първото полувреме, недоволни от съдийските решения. Впоследствие Литекс получи най-тежкото възможно наказание и беше изхвърлен от "А" група.

Таско Тасков беше главният съдия на 1/4-финалния двубой от турнира за Купата на България Литекс-Левски на 8 декември, завършил с победа с 3-0 за "оранжевите" след продължения. Съдията обаче допусна явни грешки при отменянето на съвсем редовен гол за Левски и неотсъждането на явна дузпа за Литекс.

Георги Стайков беше страничният съдия на същия мач за Купата на България миналия вторник. Стайков отмени въпросния гол на Владимир Гаджев от Левски, като вдигна флага си за несъществуваща засада.

Съобщението на БФС:

На свое редовно заседание, проведено на 17.12.2015г., след обстоен анализ на съдийството на срещите от 1/4 финала за Купа България между отборите на Литекс и Левски и срещата от XX кръг на „А“ ПФГ между отборите на ПФК Левски и Литекс, Съдийската комисия при БФС реши:

За незадоволително представяне и нееднакъв критерий при налагане на лични наказания, СК спира съдийските права, за неопределено време, на съдиите Георги Йорданов, Таско Тасков и на асистент съдията Николай Стайков, съобщава сайтът на БФС.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews