Международният офроуд маратон Breslau Poland пострада от кризата в Украйна

off-road.bg 18 юли 2014 в 12:41 1942 0

Най-голямото офроуд състезание в Европа - Breslau Poland, в което водач в генералното класиране е българският екипаж Петър Ценков - Иван Маринов, стана косвена жертва на кризата в Източна Украйна.

Надпреварата, организирана от родния офроуд доайен Александър Ковачев, която привлече на старта си над 130 машини от цяла Европа, се провежда на военни полигони в Полша. Заради събитията от последните дни, силите на Полша и НАТО в района са в повишена бойна готовност, което доведе до маневри на части и техника по част от трасетата, на които се провежда Breslau Poland. Това наложи част от вчерашния етап на ралито да бъде отменен, а стартът на днешната седма отсечка към момента се отлага за неопределено време. Нарочена е среща на висшето командване на полската армия във Варшава, където да се обсъди възможността за прекратяване или ограничаване на маневрите в северозападната част на страната, тъй като те предизвикват и сериозни притеснения сред местното население.

Както споменахме по-горе, водач при автомобилите в рали Breslau Poland е трикратният учасник в рали "Дакар" Петър Ценков, навигиран от Иван Маринов. Днес трябва да стартира предпоследният етап на състезанието, а българите имат сериозен аванс в генералното класиране.

Източник: www.off-road.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови