Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Марк Алън спечели снукър турнира в София - PTC Bulgaria Open

OFFNews 09 ноември 2015 в 12:24 2799 0

Марк Алън е спечели златото в четвъртото издание на PTC Bulgaria Open - международния снукър турнир в зала "Универсиада" в София.

Северноирландецът спечели на финала на турнира с 4:0 фрейма срещу Райън Дей снощи, като по този начин си гарантира шампионския чек от 25 хиляди евро. Финалът бе ръководен от българския съдия Десислава Божилова, пише Гонг.

Това е първият трофей за Алън от август 2014 година, когато той триумфира на "Paul Hunter Classic". След 15 месеца пауза Пистолетът (прякорът му) завоюва поредната си титла. Успехът на Алън в София му дава възможност да участва на престижния турнир "Шампион на шампионите", който ще се проведе между 10 и 15 ноемрви в Ковънтри, Англия.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на победителя под бурните аплодисменти на над 1600 души в зала "Универсиада".

Най-добро представяне от българските играчи записа Братислав Кръстев, който се класира за основната схема след две победи в квалификациите. Брандо отстъпи на 17-ия в света Робърт Милкинс, като успя да вземе един фрейм на Млекаря.

Тази година Bulgaria Open ще се запомни и с рекордното участие на българските съдии, които бяха 11 на брой от общо 22.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews