Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Любо Пенев си тръгна от Ботев, клубът минава в икономичен режим

OFFNews 07 юли 2014 в 16:24 2784 1

Любослав Пенев

Снимка Булфото/Кирил Христов

Любослав Пенев

Любослав Пенев вече не е старши-треньор на Ботев Пловдив. Това обяви на пресконференция, посветена на бъдещето на отбора, президентът на клуба Иван Джиджев.

До раздялата се стигнало след предприетите икономии от страна на ръководството заради усложнената финансова ситуация от блокирането на сметките на КТБ. „Решението се основава на ситуацията, получила се след проблемите на основния акционер. Няма несъгласия с лични условия. Просто заедно преценихме, че този проект към днешна дата е невъзможно да го продължим заедно. Да се надяваме на по-светли времена“, заяви пред журналисти Джиджев.

Самият Любослав Пенев благодари на всички в Ботев – от ръководството, през работещите на базата до феновете. Очаква се днешната тренировка да бъде водена от бившите играчи на клуба Марин Бакалов и Костадин Видолов. От футболистите до момента категоричното си желание да останат са заявили Мариан Огнянов, Йордан Христов, Иван Цветков и юношите в отбора. "Информирали сме състезателите и спортно-техническия щаб за възможностите, с които очакваме да разполагаме и рамките, в които трябва да се вместим. Става дума за бюджет в пъти по-малък от този, с който до момента сме разполагали“, заяви Джиджев.

На пресконференцията бе потвърдено и че Веселин Минев е напуснал клуба и вече е играч на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!