Левски и ЦСКА си стиснаха ръцете. Искат повече пари от ТВ права

OFFNews 20 февруари 2015 в 15:04 5465 1

Колаж: levski.bg

Двата най-успешни клуба в историята на българския футбол Левски и ЦСКА излязоха с обща позиция относно приходите и се обединиха около идеята двата тима да получават повече пари от телевизионни права.

Декларацията им е в отговор на новите два платени спортни канала на Нова броудкастинг груп, които стартират утре и ще струват на футболния фен по 3.99 лв. на месец. По "Диема Спорт HD" и "Трейс Спорт Старс HD" ще се предават мачовете от английската Висша лига, българската "А" група и турнира за Купата на България. 

Ето и позицията на "сини" и "червени" около тв правата, публикувана официалния сайт на Левски: 

"На проведената работна среща, между Управителният съвет на ПФК Левски София и Ръководството на ПФК ЦСКА София, се постигна ясна и категорична обща позиция по дискутираните теми.

Двата клуба се споразумяха да предприемат съвместни действия за промяна в разпределението на приходите от телевизионни права от излъчването на футболните срещи от Българските първенства. Беше взето решение, да се направи общо обръщение, чрез официално писмо до Български Футболен Съюз, като носител на телевизионните права, с цел иницииране на дискусия и предприемане на необходимите стъпки за промяна на сегашния механизъм на разпределение на приходите от телевизионни права и в частност защита правата на Левски и ЦСКА, които имат най-голям дял от формирането на интереса към телевизионното излъчване на футболни срещи от Българските футболни турнири."

За реализиране на общите идеи, двата клуба са готови да предприемат всички необходими за целта крайни мерки. ПФК Левски и ПФК ЦСКА, ще се обърнат към БФС и със специално искане за преразглеждане на тази част от Наредбата за Първенствата и Турнирите по Футбол в системата на БФС за сезон 2014/2015, която ги поставя в неравностойно положение спрямо останалите клубове, задължавайки ги да провеждат футболните срещи помежду им, само и единствено на Националния стадион „Васил Левски”, изцяло за собствена сметка."

Пакетът "Диема Екстра", включващ двата нови канала, ще бъде достъпен срещу 3.99лв. на месец за зрителите с цифрова телевизия и HD оборудване, абонати на Blizoo, Булсат и други оторизирани телевизонни доставчици.

Новият платен канал "Диема Спорт HD" ще стартира от утре (21 февруари) и ще излъчва шестте мача от всеки кръг на българското футболно първенство.

През уикенда каналът ще предава и двубои от Висшата лига на Англия. Футболното съдържание включва още срещи от други първенства и мачове от квалификациите за европейското първенство през 2016 г. и световното първенство през 2018 г. в зона "Европа".

Спортно-техническата комисия към БФС оповести промени в програмната схема на Нова Броудкастинг груп за излъчването на срещите от „А” група. От тях става ясно, че само по един мач ще бъде предаван в ефира на „Диема”, а всички останал ще са в програмата на новия платен канал „Диема Спорт”, т.е. 5 от общо 6 мача отиват в платения пакет "Диема Екстра".

Същото е и разпределението на двубоите от турнира за Купата на България - повечето по "Диема Спорт", а само един - по "Диема"

По "Трейс Спорт Старс HD" ще бъдат предавани боксови двубои, като акцентът ще бъде прехвърлен върху различни от футбола спортове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!