Кой спорт е най-подходящ за вас? Huawei Watch GT 2 Pro ви помага в над 100

OFFNews 30 октомври 2020 в 13:00 10214 0

Човешкото тяло е създадено, за да се движи, и този факт е още по-значим в турболентни времена. Те могат да ви провокират да промените стила на тренировките, да пробвате нови видове спорт и дори точно сега да започнете от нула. Новият HUAWEI WATCH GT 2 Pro, който е отскоро на българския пазар, поддържа над 100 спортни режима – избор, толкова богат и разнообразен, че да не знаете откъде да започнете. Huawei България потърси за съвет професионалисти в областта, за да помогнат на феновете на марката и движението да изберат най-подходящия за тях спорт, независимо от физическото и психическото си състояние.

Да обичаме и предизвикаме себе си

Специалистите започват с мотивацията. Петър Александров споделя: "Проучванията доказват, че тренировките носят много ползи за здравето като по-малко стрес, подобрен метаболизъм, отслабване, намален риск от сърдечно-съдови заболявания, по-добър сън и други. Watch GT 2 Pro следи както нивата на стрес, така и качеството на съня, но нека се обърнем към движението и спортните режими, за да постигаме по-добри резултати". 

Ок, започваме, с какво?

Това зависи от много неща като вашият характер, дали сте повече индивидуалист, или отборен играч по душа, от физическото ви състояние, от възможностите, които са най-удачни в момента, но и от това, в което се стремите да напреднете в бъдеще. "Ако искате да тренирате сами и за вас не е наложително да имате социални контакти, индивидуалните спортове са вашето решение. Има много различни видове индивидуален спорт. Голф и боулинг са подходящи за хора, които не желаят да се натоварват много физически, докато силовите спортове като пауърлифтинг са добър избор за хора, които търсят ново физическо предизвикателство всеки ден. Фитнес тренировките също могат да бъдат класифицирани като индивидуален спорт. Това е най-добрият избор за тези, които имат конкретна цел - загуба на тегло, увеличаване на мускулната маса и така нататък.", коментира Петър.

Сред природата

Сред новите режими, добавени в Watch GT 2 Pro, се открояват голфът и зимните спортове. Спортовете на открито набират популярност сега, а зимата тепърва предстои. Предизвикателствата е добре да се изпълняват информирано и контролирано, както например новият ски режим на Huawei Watch GT 2 Pro проследява скорост, разстояние, ски или скейтборд траекторията, кумулативното спускане, максималният наклон, пулса, наситеността на кислород и други параметри в зависимост от конкретния вид зимен спорт, а гласов асистент ви напомня да поддържате правилната поза докато се радвате на снега.

Или сред хората

Отборните спортове са по-трудни за практикуване в момента, но е факт, че повечето от нас са израснали, играейки навън с приятели. "Детските години минават в отборни спортове, а ние дори не се замисляме за това. Всякакви групови занимания, били те волейбол или пилатес и аеробика, подходящи за начинаещи, или CrossFit и TapOut за по-напреднали, са варианти да задоволите едновременно нуждата си от здравословно движение и социални контакти, когато са възможни и безопасно организирани. "Друга посока са спортовете за двама, като бокс, тенис на маса, тенис на корт" продължава Петър. "Ако имате близък приятел, с когото искате да започнете да тренирате, това е добър начин да се мотивирате един друг".

Ходене, бягане, здраве

Бягането е една от най-популярните активности в света днес, то стимулира и заздравява сърдечно-съдовата система. Проучванията показват, че значителен ефект се постига дори при джогинг по-малко от 50 минути седмично, така че не е нужно да сте маратонец, за да бягате за здраве. Ако обичате предизвикателствата, можете да добавите различни видове препятствия, а Watch GT 2 Pro идва с 10 научно разработени професионални програми за бягане. Ако не се чувствате готови да станете бегач, опитайте ходене, с добро темпо, поне 10 000 крачки на ден. Приложението Health на смартфона ви показва нагледно напредъка и пропуските ви, за да ви държи мотивирани за постоянство.

По-малко драма, повече йога

Напоследък много говорим за стреса, а йогата е практика, която позволява да отпуснем едновременно тялото и ума си. Тя изгражда тялото по-силно, по-устойчиво и по-гъвкаво, което автоматично го прави по-малко податливо на наранявания. Поради това, тя е подходяща както за основно занимание, така и като допълнение към друг спорт. Редовното й практикуване оформя фигурата и дори коригира стойката на тялото. Нейните пози, т. нар. асани, се изпълняват с максимално издължаване на гръбнака, което увеличава разстоянието между прешлените и намалява напрежението между дисковете.

"В днешно време нивото на заседналост е изключително високо сред хората от всички възрасти и една от посочваните причини е напредъкът на технологиите. Повечето устройства, които използваме, ни отдалечават от активния начин на живот, но това не се отнася за Huawei Watch GT 2 Pro – моят най-доверен фитнес партньор, който ми помага винаги да следя напредъка си", завършва Петър Александров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови