Йордан Йовчев: Обичам ви! Съжалявам, че не донесох медал

09 август 2012 в 08:59 5166 2

Йордан Йовчев. Снимка: БГНЕС
Йордан Йовчев. Снимка: БГНЕС

„Обичам ви, борих се за вас. Съжалявам, че не донесох медал. Посрещането ми е уникално.“ Това заяви гимнастикът Йордан Йовчев, завърнал се в България с треньора си Красимир Дунев минути преди 23 часа на 8 август.

Най-успешният български гимнастик има 4 медала от олимпийски игри. Той зае седмото място на халки на Летните олимпийски игри в Лондон 2012. 39-годишният български ветеран влезе във финала, побеждавайки много по-млади от него гимнастици от цял свят, изпълнявайки съчетанието си с частично скъсан мускул и частично счупена китка.

Олимпиадата в Лондон е шестата в кариерата му. Той е единственият състезател в света, участвал на олимпиади в период от 24 години.

Вечерта на 8 август на летище София го посрещнаха с бурни аплодисменти десетки почитатели, представители на Министерството на физическото възпитание и спорта и негови близки.

„Влизането ми във финала означава повече от седмото място“, заяви Йовчев.

„Не очаквах, че така ще ме посрещнете. Наистина е много трогателно“, развълнува се Йовчев. „Сбъдна ми се желанието, обичта на хората ни помага да се справим добре в спорта. Наистина си е заслужавало. Желая успех на всички български спортисти“, каза още българският гимнастик.

"Велик спортист", бяха думите на много от посрещащите го и случайно засеклите го на летището почитатели на Йордан Йовчев.

Той все още не е решил дали Лондон 2012 слага край на спортната си кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews