Ивет Лалова: Следващата ми цел е Олимпиадата

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2015 в 11:08 1729 0

Ивет Лалова: Следващата ми цел е Олимпиадата
Ивет Лалова

Следващата ми цел е Олимпиадата, няма как да има по-малка цел от Олимпийските игри. Това каза в интервю за Нова телевизия Ивет Лалова. Преди дни тя се завърна от Пекин, където финишира седма в женския финал на 200 метра спринт.

"След по-малко от три дни имам още един старт и след това се надявам да успея малко да си почина и да се насладя на работата, която съм свършила", каза най-добрата ни спринтьорка.

„Краят на моята кариера ще бъде тогава, когато вече не обичам това, което правя и то не ми носи любов на мен и на всички около мен”, категорична беше тя. "След края на кариерата, трябва да започне нова кариера. Аз искам да правя много неща", обясни Ивет Лалова. Една от идеите ѝ е да създаде клуб, който да развива основно детска лека атлетика.

„Много често има сълзи, дори и от стигане до задънена улица. Ти стигаш и си казваш, че не можеш да продължиш напред”, сподели тя. „Болката е част от ежедневието на спортиста, понякога сутрин не можеш да станеш от болка. Нашето тяло е направено да се движи с 5 км/ч, а не да бяга с над 10 м/сек. Това, че подлагаме тялото си на високи скорости и екстремни изживявания, има своята цена”, добави Ивет Лалова.