Хвърлен от трибуните предмет уби футболист в Алжир (видео)

Ивайло Анев 24 август 2014 в 12:42 6819 0

Футболист почина, след като бе ударен в главата от предмет, хвърлен от трибуните на стадион в Алжир, съобщава британският в. "The Guardian".

Инцидентът станал след мача между Кабилие срещу Алжир, завършила с резултат 1:2, изиграна в град Тизи Узу.

Починалият е 24-годишният нападател на клуб "ЖС Кабилие" Алберт Ебосе, който отбелязал единствения гол за своя отбор по време на мача.

След края на срещата привържениците на домакините започнали да замерват футболистите с всевъзможни предмети и един е ударил камерунския футболист, който в този момент влизал в тунела. Той е бил откаран в болница, където само констатирали смъртта му.

Капитанът на "ЖС Кабилие" Али Риал сподели разстроен, че Ебосе е умрял в ръцете му, докато пътували в линейката към болницата.

„Потресен съм. Това е невероятна драма, не знам как ще го преживея. Той почина в ръцете ми. Все още не мога да повярвам. Господ да бди над душата му“, каза Али Риал.

„Не мога да намеря думи да изразя скръбта си. Стадионите вече не са безопасни за футбол. Това е срам за страната ни", добави съотборникът му Джамеледин Банламри.

Министерството на вътрешните работи на Алжир започна разследване на инцидента.

Ебосе носи фланелката на "Кабилие" от 2013 г. и със своите 17 гола през миналия сезон стана най-резултатният футболист в шампионата на Алжир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови