Хлапакът, останал без крака в катастрофа, се върна зад волана

OFFNews 04 юли 2017 в 22:39 9707 0

Били Монгър, тийнейджърът, който загуби и двата си крака при катастрофа на пистата Донингтън през април, се върна зад волана.  Младежът се разби в спряла кола по време на състезание във Формула 4.

18-годишният английски талант беше приклещен зловещо и спасителните екипи се бореха 90 минути да го извадят от болида. В крайна сметка спасиха живота на Били, но не и краката у.

Смелият младеж се върна на пистата след едва 11 месеца! Били изглеждаше истински щастлив зад волана на кола, докато караше за Team Brit VW Beetle-inspired Fun Cup.

Целта на отбора, подпомаган активно от FIA, е да намери възможно най-лесен начин и пилоти с увреждания да бъдат допускани до състезания. Това беше и първият път, в който героят се качи отново в състезателна кола.

Трагедията с Били Монгър накара целия автомобилен свят да застане зад младежа. Лично Люис Хамилтън и Дженсън Бътън поведоха пилотите  в акция за помощ на хлапето. Набързо бяха събрани 800 000 паунда за неговото възстановяване.

"Цялата тази подкрепа ме прави още по-решен да се върна зад волана и да се състезавам. Това е целта ми", каза Били Факира, като го наричат вече на Острова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!