Гризман потопи и Германия, финалът е Франция - Португалия

Малкият принц избухна с нови два гола

OFFNews 07 юли 2016 в 23:52 11919 3

Франция победи Германия с 2:0 във втория полуфинал на Евро 2016. Антоан Гризман вкара двата гола за успеха – първият от дузпа секунди преди почивката, а вторият с кинжален удар в 72-ата минута на мача.


По-голямата част от мача се игра в половината на Франция, но вратарят на Германия също имаше работа.

Германия имаше превес преди почивката, но владеенето на топката (70 на 30%) не доведе до кой знае какви положения, а когато се налагаше се намесваше вратарят Лорис. В края на полувремето съдията даде дузпа за Франция, след като капитанът на Маншафта Бастиан Швайнщайгер блокира с ръка удар с глава на Патрис Евра в наказателното поле. Антоан Гризман стреля точно и откри резултата.


Играта с ръка на Швайнщайгер.

Така малко нелогично французите се оттеглиха с гол в преднина след полувреме, в което те предимно се защитаваха. Малцина очакваха, че германците няма да отвърнат на удара с двойно повече атаки. 


Зрителите на препълнения "Стад Велодром" в Марсилия гледаха изключително силен мач, особено преди почивката.

След почивката Франция контролираше играта и не позволи на съперника да наложи сериозен натиск. Вторият гол дойде след чудесно отиграване на Погба, колеблива намеса на Нойер и решителен удар на Гризман. Малко  по-късно гредата спаси французите след чудесен удар на младия Кимих. До края на срещата играчите на Дидие Дешан контролираха събитията на терена, а съперникът им така и не успя да създаде чисти голови положения, за да се върне в мача.

Статистиката показа, че германците са организирали 58 опасни атаки срещу 35 за Франция, но точните удари бяха в полза на домакините: 8 на 5. В един мач на изключително тактическо надиграване французите се представиха по-добре и спечелиха мястото си на финала, който световните шампиони ще гледат от трибуните.

С новите си два гола Гризман се утвърди в челото на листата на стрелците с 6 попадения, а отделно от това има и 2 асистенции, което го прави фаворит за приза Най-добър играч на първенството. Основният му конкурент за това, разбира се, ще е мегазвездата на Португалия Кристиан Роналдо.


Артистът благодари на публиката.

Така за финала Франция спази традицията да се класира за финалите на последните европейски финали, на които е домакин. В неделя „петлите” се изправят в битка за купата с отбора на Португалия.

Германия – Франция 0:2
0:1 Гризман (45)
0:2 Гризман (72)

Германия: Нойер, Хектор, Хьоведес, Швайнщайгер, Йозил, Дракслер, Мюлер, Джан, Боатенг, Кроос, Кимих
Селекционер: Йоахим Льов

Франция: Лорис, Саня, Косиелни, Юмтити, Евра, Матюиди, Погба, Пайет, Сисоко, Гризман, Жиру
Селекционер: Дидие Дешан

Съдия: Никола Рицоли (Италия)
"Стад Велодром" (64 078 зрители), Марсилия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

08.07 2016 в 00:29

White power bitches!
Франция се връща към времето,в което звездите на отбора бяха бели хора и отбора беше велик.