Григор Димитров се изправя срещу Федерер в Ню Йорк

OFFNews 10 март 2015 в 21:00 3605 0

Най-добрата ни тенис ракета Григор Димитров ще се изправи срещу Роджър Федерер в демонстративен мач в "Медисън Скуеър Гардън". Срещата-спектакъл е обявена за 4 часа българско време и ще се предава пряко по БНТ. Резултатът от мача не е от особено значение, но в него двамата тенисисти обещават да направят истинско шоу.

Роджър Федерер в момента е най-успешният тенисист на корта - със 17 титли в турнирите от Големия шлем. Участието му в шоуто на "Медисън Скуеър Гардън" е трето. Най-добрата тенис ракета на България Григор Димитров е едно от новите и многообещаващи лица в световния тенис и заема 11-то място в ранглистата. За Димитров участието в шоуто в Ню Йорк ще бъде дебют.

Двамата участници дадоха съвместна пресконференция преди спектакъла. 

"Любимото ми нещо тук е да играя тенис!", започна Димитров. "Енергията тук е невероятна, направо е лудост. Чувствам се като рок звезда, когато играя в Ню Йорк. Когато стъпих в "Медисън Скуеър Гардън", веднага разбрах, че никога досега не съм изпитвал подобна тръпка. Това е една от най-великите сцени, на които може да играеш тенис и аз нямам търпение да изляза на нея", допълни българинът.

"Като оставим всичко настрана извън тениса, Роджър е прекрасен човек. За мен е огромно удоволствие да бъда с него, както и с дамите, разбира се", каза още Димитров.

"За първи път се срещнах с Григор Димитров, когато той беше на 16 години и просто не можех да повярвам колко много си приличаме", спомни си Роджър Федерер. "Винаги е удоволствие да играя срещу Роджър, въпреки че загубих последните ни три двубоя", върна комплимента Григор.

В профила си в Туитър Григор публикува селфи с Роджър Федерер.

Очаква се на мача да има внушително българско присъствие по трибуните. Преди Григор и Федерер на корта трябва да излязат една срещу друга легендите Моника Селеш и Габриела Сабатини. Билетите за шоуто варират от 24 до 889 долара, но има и ВИП пропуски на цена от 5000 долара.

По време на спектакъла ще бъдат обявени имената на звездите, които ще бъдат приети в Залата на славата през 2015 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови