Григор Димитров с победа на Уимбълдън, Сесил излиза на корта днес

OFFNews 30 юни 2015 в 07:36 2470 0

Григор Димитров

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Григор Димитров

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров започна с победа участието си в "Уимбълдън".

Той се наложи с 6:3, 6:0, 6:4 над Федерико Делбонис (Аржентина) след час и 29 минути игра на корт №1.

24-годишният българин е поставен под №11 в основната схема на турнира на трева от Големия шлем в Лондон. Това беше първият му мач срещу връстникът му Делбонис, който заема 73-ото място в световната ранглиста.

"Невероятно е да съм отново на Уимбълдън. Самото усещане да излезеш на кортовете тук е неописуемо. Днес имах труден съперник и доста време за мислене преди мача, чийто старт се забави сравнително. Много неща ми минаха през главата. Опитвах се да съм спокоен, защото в първи кръг винаги правиш последни промени по играта си.

Доволен съм от цялостното си представяне, защото намерих постоянството в ударите си. Пресилвах форхенда си в някои моменти, но опитвах отново и отново, докато не намерих точната дължина. Смятам, че контролирах мача през цялото време”, коментира Димитров, цитиран от tennis24.bg.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу Стив Джонсън.

След като вчера първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на турнира срещу 18-годишната швейцарка Белинда Бенчич, днес за първия си мач на корта излиза и Сесил Каратанчева. Тя ще се изправи срещу испанката Силвия Солер Еспиноса - №102 в ранглистата на WTA. Двубоят е четвъртият в програмата на корт №10. Първият е с начален час 13:30 българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови