Грандиозен бенефис на Георги Младенов

OFFNews 28 септември 2011 в 23:45 2946 0

51cda9d44f3e99b867befc14dc79303f
51cda9d44f3e99b867befc14dc79303f

Фантастичната кариера на една от институциите в българския баскетбол Георги Младенов бе почетена с грандиозен бенефис.

Славният №12, който има в състезателната си кариера 11 титли с три тима - Левски, Плама (Плевен) и Славия и още куп други отличия, се раздели официално с феновете на 49 години, като специално за събитието в София пристигна европейският клубен шампион по баскетбол Панатинайкос, чийто треньор е легендарния Желко Обрадович.

Гръцкият тим изигра контрола с отбора на сърцето на Жоро - Левски. Да изгледат последният мач в състезателната кариера на Младенов в многофункционалната спортна зала "Арена Армеец" в София се събраха над 7 000 зрители. Сред специалните гости на събитието бяха президента Георги Първанов, футболната легенда Христо Стоичков, генералния секретар на ФИБА Европа Нар Занолин.

Много приятели на уникалния гард. В сблъсъка на площадката Панатинайкос победи "сините" с 97:78 точки. Малко понатежал, феноменалния Младенов се появи в игра за Левски, като зарадва феновете с 6 точки и 2 асистенции, напомняйки за уникалния стил на игра "Младенов". Иначе най-резултатни за Левски в мача бяха топреализаторът на тима Арън Харпър с 20 и Хрисимир Димитров със 17 точки. Гостите бяха взели мача абсолютно сериозно, като една от суперзвездите на "детелините" Димитрис Диамантидис наниза 13 точки, а Алекс Марич, Царцарис и Ник Калатис добавиха по 10 точки. "Това наистина бе последното нещо, което правя официално в залата като състезател - не скри огромното си вълнение Младенов. - Казах "сбогом" преди 8 години и от тогава съм треньор. Усещането да играеш в такава зала и то срещу европейски шампион е невероятно. Дано българският баскетбол продължава да върви нагоре и да си поставя все по-високи цели. Днес само един човек ми липсваше много тук - моят баща. Ако можеше да види това, щеше да бъде най-голямата награда за него. Сигурен съм, че той бе до мен днес и ме гледа и продължава да ми дава съвети, сили и помощ. Дълбок поклон пред всички, уважили моя бенефис. Това бе една незабравима вечер за мен".

Един от гостите на шоуто, генералният секретар на ФИБА Европа Нар Занолин използва възможността да обсъди със спортния ни министър Свилен Нейков вариантите страната ни да приеме домакинството на голямо първенство по баскетбол. Според Занолин, България може да се кандидатира съвместно с Румъния за домакинство на силен форум. От БФ Баскетбол пък обявиха, че догодина ще се включим в борба да приемем голям шампионат, като вариантите са това да е европейско до 16 години за момичета, дивизия "Б" или шампионат на Стария континент за младежи, дивизия "Б".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!