Фенове на "Ботев" потрошили LED система за 1 млн. лева на стадион "Лазур"

OFFNews 16 май 2014 в 14:07 5427 7

Осветителната LED система на бургаския стадион "Лазур" е претърпяла най-сериозни поражения при вчерашния погром от фенове на пловдивския "Ботев" по време на мача за Купата на България.

"Лудогорец" спечели с 1:0 финала снощи, който бе прекъснат за 18 минути в 60-ата минута, когато привържениците на пловдивския отбор подпалиха с фойерверки и факли рекламните пана до терена.

Това сочат данните от първоначалния оглед и описването на щетите, направен от представители на "Черноморец", обяви заяви изпълнителният директор на тима Пламен Киряков, цитиран от Sportal.bg.

Точният размер на щетите ще стане ясен по-късно. Не е изгоряла цялата LED система, а два централни блока от нея, както и кабелите за захранване, куплунгите и адапторите, адапторните гнезда. Крайните два сектора от системата нямат поражения.

Компютърен специалист ще провери дали могат да бъдат адаптирани нови части или ще трябва пълна подмяна, тъй като цялата въпросна система е съставена от 90 отделни модула, които трябва да се напаснат.

Съоръжението е едно от най-модерните в България към момента, преди малко повече от година е купено за 1 милион лева.

168 седалки са счупени или изкъртени. Два раздела от оградата - по три метра всеки - също са изкъртени. Строшени са 14 метални пилона и пръчки, има щети и по терена.

Ръководството на пловдивския тим е приело без възражения данните за материалните щети и ще ги плати без коментар или оспорване.

Тъй като между отборите "Черноморец" и "Ботев" (Пд) има договор, бултрасите ще се завърнат на "Лазур", когато отборът им има мачове от европейските турнири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови