Добър жребий за баскетнационалите за квалификациите за Евро 2013

Васил Георгиев Последна промяна на 04 декември 2011 в 15:45 1090 0

bfb_logo
bfb_logo

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол попадна в квалификационна група "B" за Евро 2013. Съперници на момчетата на селекционера Росен Барчовски ще бъдат тимовете на Германия, Швеция, Азербайджан и Люксембург.

Барчовски определи жребия като добър за тима ни, като коментира, че напълно реална цел е отборът ни да се пребори за второто място в групата, което би класирало отбора ни за финалната фаза на турнира.

"Има и доста по-трудни групи, но можеше да е и доста по-тежко - заяви селекционерът пред bgbasket.com. - Германия е абсолютен фаворит за първото място, въпреки че не е някаква свръх сила. Ние би трябвало да водим битка за второто място, макар че ако получим шанс да атакуваме и първото, няма да се откажем. Люксембург са ми непознат отбор, но вероятно те ще а аутсайдера в групата. Азербайджан пък са голямата загадка. 

Основният ни съперник ще са шведите.  През 2006 г. бяхме с тях отново в една квалификационна група и те ни биха два пъти".

Квалификациите трябва да се изиграят между 15 август и 11 септември следващата година.Финалната фаза на турнира е от 4 до 22 септември в Словения.

Програма на мъжкия ни национален отбор по баскетбол за квалификациите за Евро 2013

15 август 2012 г.: БЪЛГАРИЯ - Швеция

18 август: Азербайджан - БЪЛГАРИЯ

21 август: БЪЛГАРИЯ - Германия

24 август: Люксембург - БЪЛГАРИЯ

30 август: Швеция - БЪЛГАРИЯ

2 септември: БЪЛГАРИЯ - Азербайджан

5 септември: Германия - БЪЛГАРИЯ

8 септември: БЪЛГАРИЯ - Люксембург

Женският ни национален отбор попадна в квалификационна група "D" за Евро 2013. Националките ще спорят с тимовете на Испания, Германия, Румъния и Швеция. Кампанията стартира на 13 юни и трябва да приключи до 14 юли 2012 г. Финалите са във Франция от 15 до 30 юни 2013 г.

Програма на женския ни национален отбор по баскетбол за квалификациите за Евро 2013

13 юни 2012 г.: Испания - БЪЛГАРИЯ

20 юни: БЪЛГАРИЯ - Швеция

23 юни: Германия - БЪЛГАРИЯ

27 юни: БЪЛГАРИЯ - Румъния

30 юни: БЪЛГАРИЯ - Испания

7 юли: Швеция - БЪЛГАРИЯ

11 юли: БЪЛГАРИЯ - Германия

14 юли: Румъния - БЪЛГАРИЯ

"При мъжете имаме реални шансове за класиране за финалите - анализира пред БТА президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков. - При дамите обаче ще бъде много тежко и сложно.  Отборът трябва да се подготви изключително добре. Испанките са непознати за нас, но е ясно, че са силни. Ще се борим докрай, пък каквото стане".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови