Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дънекова се оправда за допинга с болни сливици

OFFNews 14 август 2016 в 20:44 7943 1

Хванатата в употреба на допинг българска лекоатлетка Силвия Дънекова се оправда за забранените субстанции в пробата си с възпаление на сливиците и последващо лечение, става ясно от писменото й обяснение до Арбитражния съд по спорта (КАС), цитирано от "Гонг".

"Аз не поставям под въпрос резултатите от анализа на "А"-пробата, направени от допинг-лаборатория, която отговаря за Олимпийските игри в Рио през 2016. В моя защита бих искал да заявя, че никога съзнателно не съм се опитвала да използвам вещества от забранения списък. Преди месец трябваше да вляза в болница заради абцес на сливиците абсцес със съпътстваща анемия. Лекуващия ми лекар ми предписа лечение с глюкоза, желязо, витамин С и рибоксин. Това е единственото логично обяснение за мен как би могло да влезе забранено вещество в кръвта ми. Повтарям отново това не се случило съзнателно или умишлено", обяснява Дънекова.

На 8 август тя е била информирана, че при анализа на А-пробата е открито наличието на метокси-полиетилен гликол-епоетин бета (СЕРА), който се намира под номер S2.1.1 в забранителния списък на Световната антидопингова агенция (УАДА).

Два дни по-късно Дънекова и нейният треньор са информирани, че след отварянето на Б-пробата, която потвърждава първата, правата на атлетката са спрени.

На Дънекова бяха отнети правата да участва в Олимпийските игри Рио 2016. Наказанието извън Игрите ще бъде взето и обявено от Международната федерация по лека атлетика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12202

1

SK

14.08 2016 в 23:14

Кому са нужни този вид обяснения?

В началото беше нищо.
После се предполагаха хранителни добавки - каквото и да се разбира под това определение.
Сега изведнъж се сетиха за болницата.

На когото не му се вярва, след два дни ще публикуват формулата, според която от медикаментите от болницата се получава установеният допинг.
 
X

Подкастът на OFFNews