Берое - ЦСКА в повторния дебют на Любо Пенев

OFFNews 01 май 2015 в 12:35 3732 1

Любослав Пенев

Oтборите на Берое и ЦСКА излизат тази вечер от 18:00ч. в Стара Загора в мач от плейофната фаза на "А" група. Двубоят е първи за Любо Пенев при втория му престой начело на "червените".

ЦСКА е без вкаран гол в осем поредни шампионатни мача, в които съответно е и без победа. С трудната задача да мотивира отбора се зае легендата на българския футбол и бивш национален селекционер Любослав Пенев, към когото са отправени всички надежди на червените фенове.

При представянето си от ръководството Пенев сподели: „Искам от треньорския щаб и от футболистите да завършим силно сезона и да се класираме в Европа. Трябва работа, работа и пак работа. За да излезеш от кризата трябват победи. По никакъв друг начин не се излиза от криза, освен с победи. Времето ни е късо и ни предстои много работа.“

Капитанът Валентин Илиев не попадна в групата за гостуването в Стара Загора, тъй като е с травма от срещата на ЦСКА с Литекс миналата седмица. Извън групата е и младокът Петър Витанов. Аут са още наказаният Борис Галчев и контузените Орелиен Жоаким, Маркиньос, Еденилсон Бергонси, Луис Соарес Платини и Максим Уваренко.

Тимът на Берое също има своите проблеми. Старозагорци ще бъдат без старши треньора Петър Хубчев на пейката. Наставникът е наказан, заради изгонването му в мача с Лудогорец и ще трябва да гледа двубоя с ЦСКА от трибуните.

След изиграването на 27 шампионатни двубои Берое заема пета позиция с актив от 44 точки, а "червените" от София са четвърти с 46 точки.

Двата отбора ще се изправят за 97-и път един срещу друг в историята на "А" група. 10 са победите на сметката на заралии срещу 65 от страна на столичани, а 21 са двубоите, завършили без победител.

Берое не е побеждавал ЦСКА като домакин в първенството от август 1990 година - почти 25 години.

Главен рефер на мача от 28-ия кръг на А група ще е Владимир Вълков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови