Баскетболистите извадиха късмет за квалификациите за Евро 2013

Васил Георгиев 04 декември 2011 в 15:32 1057 0

Националният ни отбор по баскетбол за мъже попаднаха в квалификационна група "В" за Евро 2013 с тимовете на Германия, Швеция, Азербайджан и Люксембург.

Селекционерът на представителния ни тим Росен Барчовски остана доволен от съперниците, като коментира, че е напълно по силите на отбора да се пребори за второто място, което също дава право на директно класиране за финалната фаза на шампионата. "Има и доста по-трудни групи, но можеше да е и доста по-тежко - заяви селекционерът. - Германия е абсолютен фаворит за първото място, въпреки че не е някаква свръх сила. Ние би трябвало да водим битка за втората позиция, макар че ако получим шанс да атакуваме и първото, няма да се откажем. Люксембург са ми непознат отбор, но вероятно те ще са аутсайдера в групата. Азербайджан пък са голямата загадка. Основният ни съперник ще са шведите. През 2006 г. бяхме с тях отново в една квалификационна група и те ни биха два пъти". Квалификациите трябва да се изиграят между 15 август и 11 септември следващата година. Финалната фаза на турнира е от 4 до 22 септември в Словения.

Програма на мъжкия ни национален отбор по баскетбол за квалификациите за Евро 2013

15 август 2012 г.: БЪЛГАРИЯ - Швеция

18 август: Азербайджан - БЪЛГАРИЯ

21 август: БЪЛГАРИЯ - Германия

24 август: Люксембург - БЪЛГАРИЯ

30 август: Швеция - БЪЛГАРИЯ

2 септември: БЪЛГАРИЯ - Азербайджан

5 септември: Германия - БЪЛГАРИЯ

8 септември: БЪЛГАРИЯ - Люксембург

Женският ни национален отбор попадна в квалификационна група "D" за Евро 2013. Националките ще спорят с тимовете на Испания, Германия, Румъния и Швеция. Кампанията стартира на 13 юни и трябва да приключи до 14 юли 2012 г. Финалите са във Франция от 15 до 30 юни 2013 г.

Програма на женския ни национален отбор по баскетбол за квалификациите за Евро 2013

13 юни 2012 г.: Испания - БЪЛГАРИЯ

20 юни: БЪЛГАРИЯ - Швеция

23 юни: Германия - БЪЛГАРИЯ

27 юни: БЪЛГАРИЯ - Румъния

30 юни: БЪЛГАРИЯ - Испания

7 юли: Швеция - БЪЛГАРИЯ

11 юли: БЪЛГАРИЯ - Германия

14 юли: Румъния - БЪЛГАРИЯ

"При мъжете имаме реални шансове за класиране за финалите - анализира президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков. - При дамите обаче ще бъде много тежко и сложно. Отборът трябва да се подготви изключително добре. Испанките са непознати за нас, но е ясно, че са силни. Ще се борим докрай, пък каквото стане".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови