България победи световния вицешампион Холандия (ВИДЕО)

OFFNews 27 май 2012 в 08:45 1114 0

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

Националният отбор на България по футбол регистрира историческа победа с 2:1 при гостуването на световния вицешампион Холандия в приятелска среща, която се игра пред близо 50 хиляди зрители на "Амстердам арина" в събота.

Националите ни излязоха на терена с екипи в подкрепа на капитана на нашия тим Стилиян Петров. След няколко атаки пред вратата на Стоян Колев, в 26-та минута, Найджъл Де Йонг стреля опасно, Манолев не изби добре, но Йордан Минев в последния момент се намеси пред голлинията на българската врата. В 44-та минута обаче Валери Божинов стреля опасно от пряк свободен удар, но за съжаление уцели напречната гредата на вратата на Тим Крул.

"Лалетата" все пак успяха да поведат в резултата след гол на звездата на английския "Арсенал" Робин Ван Перси в 45-та минута. Уесли Снайдер изведе перфектно голмайстора на Висшата лига и нападателят останал очи в очи със Стоян Колев нямаше проблем да се разпише за 1:0.

Второто полувреме на срещата започна много добре за българския тим. В 49-тата минута Рафаел Ван дер Ваарт игра с ръка в наказателното поле на домакините и Ивелин Попов вкара отсъдената дузпа за 1:1. До края на мача, двата тима имаха по няколко положения за гол пред противниковата врата, като за "лъвовете" можеха да се разпишат Станислав Манолев и Георги Миланов.

България все пак спечели мача, след като в 93-тата минута Илиан Мецански вкара победното за тимът ни попадение. Станислав Манолев пресече един пас, напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле, където на далечната греда Илиан Мицански с глава вкара победния гол за нашия тим.

Следващи мач на "трикольорите" е във вторник срещу Турция в Залцбург. Видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!