Алберто Контадор напусна Тур дьо Франс

Владимир Йончев 10 юли 2016 в 16:11 7873 0

Двукратният победител в Обиколката на Франция и един от тримата големи фаворити в тазгодишното издание Алберто Контадор напусна Тур дьо Франс по средата на днешния девети етап.

Състезателят на Тинкофф падна лошо в първия и във втория етап от надпреварата. Въпреки че от кадрите изглеждаше, че най-лошо е пострадало рамото му, оказа се, че много по-сериозен е проблемът с левия му крак.

С наранен крак испанецът загуби над 3 минути от фаворитите за 8 етапа. Днес Контадор направи атака и разкъса основната група на първата височина, но скоро се видя, че това е било по-скоро тест на здравословното му състояние, отколкото атака за класиране.

След атаката в продължение на десетки километри в Контадор кара до сервизната кола на Тинкофф и до медицинската кола на състезанието, а лекарският екип обяви, че през целия ден големият шампион кара с висока температура, след като вчера е заболял от грип.

Контадор, който е победител в Тур дьо Франс през 2007 и 2008 г., е един от най-обичаните състезатели, заради невероятния си хъс за победа и ината да кара каквото и да се случи. Една от големите си победи Контадор спечели след тежко падане. Тогава въпреки болката той стана и кара над 1000 км със счупено рамо и спечели. Отказването му днес е първото в историята, което не се случва веднага след падане и пълна невъзможност да се движи.

Без Контадор основни фаворити остават англичанинът Крис Фрум и колумбиецът Наиро Кинтана (Мовистар), следвани от Фабио Ару (Астана) и Хоакин Родригес (Катюша).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови