Световният шампион по снукър Стюърт Бингъм дисквалифициран за залози

OFFNews 26 октомври 2017 в 10:23 8382 0

Световният шампион по снукър за 2015 година Стюърт Бингъм беше дисквалифициран за половин година и глобен 22,4 хиляди евро заради дългогодишно участие в залози за резултати на мачове.

Решението е официално и беше обявено от Световната асоциация по професионален билярд и снукър (WPBSA). Наказанието на Бингъм влиза в сила от 28 октомври и ще изтече на 26 януари 2018 година.

Половината от санкцията му е условна. Бингъм има право да обжалва до 6 ноември, но не се знае дали ще се възползва от него. През 2016 година той беше приет в Залата на славата на снукъра.

В продължение на седем години той е правил прогнози в букмейкърски къщи с няколко акаунта, включително мениджърът му е залагал от негово име на свои двубои между 2003 и 2015 година, като именно за тях Бингам отрича.

В резултат на лишаването от състезателни права до края на януари Бингам ще пропусне някои от най-силните и престижни турнири в календара за сезона - Международния шампионат, “Шампион на шампионите”, Шанхай Мастърс, Откритото първенство на Северна Ирландия, Откритото първенство на Шотландия, “Мастърс” и Шампионска лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови