Два сенчъри брейка класираха Марк Алън за четвъртфиналите

Георги Терзиев 06 декември 2018 в 12:04 4030 0

В най-интересния мач от четвъртия кръг на Откритото първенство на Великобритания по снукър Марк Алън победи Нийл Робъртсън с 6-5 фрейма.

Северноирландецът, за когото това ще бъде първи четвъртфинал в Йорк от 5 години, започна по-уверено и след брейкове от 77 и 62 точки пое контрол над случващото се и поведе с 3-1. Робъртсън след това успя да спечели четири от следващите пет фрейма, като три от тях завършваха в негова полза само с една точка след реализирана черна топка.

Точно когато се очакваше, че Робъртсън ще довърши Марк Алън, шампионът от Мастърс-а успя да направи впечатляващ обрат, включващ два сенчъри брейка от 102 и 114 точки. Така Марк Алън ще има за съперник Стивън Магуайър, който изоставаше с 4-0 от световния шампион Марк Уилямс, но успя да навакса изоставането и в крайна сметка спечели с 6-5, в спор за място на полуфиналите.

След срещата Марк Алън бе доволен от психиката си и заяви пред Би Би Си: "Контролирах и трите фрейма, загубих ги с 1 точка. Чувствам че бях по-добрия играч, но някакси изоставах с 4-3 и 5-4."

"В последните два фрейма, мисля че той не отбеляза точка. Няма много по-добри начини да затвориш една среща. В един момент смятах, че това не е моята вечер, но в същото време знаех, че трябва да запазя спокойствие и да изчакам шансовете си.", завърши четвъртфиналистът.

Преди това Рони О'Съливан премина през Джак Лисовски, давайки му само един фрейм за крайното 6-1. "Ракетата" се е устремил към рекордна седма титла от турнира, а негов съперник на четвъртфиналите ще бъде Динг Дзюнхуей или Мартин О'Донъл.

Том Форд също е във фазата на четвъртфиналите след победа с 6-5 над Лу Нинг от Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови