Жители на Лозен на протест срещу ЧЕЗ (снимки)

ОFFNews 08 февруари 2015 в 15:40 7656 3

Снимка БГНЕС

Около 400 жители на софийското село Лозен протестираха днес срещу електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Демонстрантите блокираха южната дъга на София и скандираха "Искаме си тока" и "Мафия", съобщава БГНЕС.

Те обясниха, че причина за протеста им са непрекъснатите спирания на тока и безотговорното отношение на енергоразпределителното дружество.

"Когато се обаждаме на ЧЕЗ, постоянно ни отговарят, че има авария, която ще бъде отстранена и това се случва всеки път, когато спре токът. Има дни, в които токът се спира по 20 пъти на ден в интервали от по 5-10 минути. Вече не се издържа", каза Веселин Веселинов, един от организаторите на протеста.

Той допълни, че жители на селото вече са завели дело срещу енергоразпределителното дружество, което от една страна отрича за съществуването на проблем, а от друга – уверява, че в рамките на 3 месеца той ще бъде решен.

"Даваме на ЧЕЗ срок до 1 юни за отстраняването на нередностите. Ако това не се случи дотогава, ще преминем към радикални действия", зарече се Веселинов.

По време на днешната демонстрация хората носеха плакати с надписи "ЧЕЗ, платете ни електроуредите", "ИзЧЕЗвайте!", "ЧЕЗ, вършете си работата или си ходете вкъщи".

Протестиращите се опитаха да блокират и магистрала "Тракия", но полицаи им попречиха.

Жителите на Лозен от месеци негодуват срещу честите прекъсвания на електричеството, които понякога причиняват повреди на електроуреди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!