Студентска окупация и в Американския университет

Александра Маркарян 07 ноември 2013 в 16:53 5771 22

Цял етаж в Американския университет в Благоевград е окупиран. Снимка:
Цял етаж в Американския университет в Благоевград е окупиран. Снимка: "Ранобудните студенти АУБ"

 

Студенти окупираха цял етаж в Американския университет в Благоевград.

Окупацията е обявена в 16 ч., съобщиха протестиращите студенти чрез Фейсбук групата си "Ранобудните студенти".

Студентите от университета приеха и декларация, чрез която се изразява подкрепа за колегите им, които протестират в останалите висши училища в България. "Изразяваме съпричастност както към исканата ОСТАВКА, така и към окупацията на сградата на Ректората на СУ, станала символична в борбата за демокрация в България", пишат студентите.

Декларация на студентите, окупирали Американския университет в Благоевград.

Те настояват за оставката на правителството на Пламен Орешарски, и ще искат оставката на "всяко правителство, което поставя икономическите интереси на една група над интересите на българския народ".

Вчера окупация бе обявена и в Югозападния университет в Благоевград, където депутатът от ДПС Делян Пеевски, чийто избор за председател на ДАНС взриви протестите на 14 юни.

Студентските окупации започнаха на 23 октомври от 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. За дни окупациите обхванаха повече от 10 университета, сред които най-големите. След СУ се вдигнаха от Великотърновския университет, НБУ, Техническия - София, УНСС, Пловдивския университет, НАТФИЗ, НМА, НХА, Лесотехническия, Икономическия във Варна, УАСГ, Русенския, Бургаския свободен. Много студенти от Медицинския в София подкрепят окупациите, но там такава няма заради решение, взето с референдум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!