Студентите готвят нова окупация на парламента

OFFNews 15 ноември 2013 в 07:58 4060 11

Ранобудните студенти пред парламента  13.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов
Ранобудните студенти пред парламента 13.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

 

Ранобудните студенти подготвят нова окупация на Народното събрание.

Младежите обявиха снощи, че са решили да протестират от 11.00 часа, докато в сградата тече парламентарният контрол. Протестиращите студенти призовават всички граждани, които имат възможност, да се присъединят към тях, съобщава bTV.

„Приканваме всеки работещ да си вземе платен или неплатен отпуск и да дойде в района на пл. Народно събрание и храм-паметника "Св. Александър Невски" заедно с нас! Ако сме заедно, ще успеем! Оставка!”, заявяват организаторите на събитието във Файсбук.

Намерението на младите хора е да се разположат от всички страни на Народното събрание, за да не се допускат представители на контрапротеста при тях.

Снощи „Ранобудните студенти" осъдиха действията на МВР и полицията. Според протестиращите студенти полицаите изпълняват незаконни заповеди на своите началници.

Младежите се обявиха и против навлизането на полицаите в автономни терени на висшите училища след засиленото полицейско присъствие около сградата на Факултета по журналистика.

Студентите бяха категорични, че окупацията на Ректората продължава и са още по-мотивирани след събитията от последните дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!