Студенти започнаха подписка против окупацията на СУ

Николаос-Теодорос Цитиридис 05 ноември 2013 в 13:14 6107 43

Студентско движение
Студентско движение "Призив" събира подписка срещу окупацията на рекотрата. Снимка: Светлин Иванов

 

Студентското движение "Призив" започна акция за събиране на подписи против окупацията на Ректората.

Подписите се събират от днес в 11.00 ч пред сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), като представители на движението ще има до 17.00 ч.

За пореден път "Призив" се обяви в защита на академичната автономия с искане за освобождаване на Ректората от окупаторите.

"Ние се обявяваме в защита на академичната автономия и не подкрепяме окупацията на Ректората. Тя е започнала без да е търсено съгласуване с мнението на студенти и преподаватели. Поради това считаме, че окупацията грубо нарушава правата на академичната общност", се казва в изявлението на "Призив".

На въпрос, зададен от наш репортер, защо не събират подписката пред Ректората, от движението заявиха, че не искат да влизат в конфликт с колегите си окупатори.

Припомняме, че представител на "Призив" прочете декларация пред протестиращите студенти, която е против затварянето на ВУЗ-а, но беше изгонен и обявен за провокатор. 

"Не заемаме никаква политическа позиция и никога няма да заемем. "Призив" е студентско движение, което се бори за повече и справедливи студентски права. Искаме Ректоратът да бъде освободен и да се ползва по предназначение", заяви представител на "Призив" пред OFFNews.

Разбрали за подписката, на събитието първи пристигнаха героите от акцията "Освободи СУ", която се проведе миналата седмица и събра 7 души.

Един от контраокупаторите, дошли да се подпишат, виждайки нашия репортер, започна да сипе словесни нападки към него и медията. Буйният младеж с белег на главата бързо беше дръпнат от свой съмишленик и до инцидент не се стигна.

Част от "освободителите на СУ" бяха и с изявени комунисически възгледи. Същите "освободители" от окупацията бяха и част от кликата на депутата от БСП Борис Цветков, които агресивно се опитаха да пробият в окупирания Ректорат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!