Quantcast

Студенти започнаха подписка против окупацията на СУ

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 05 ноември 2013 в 13:14 5497 43

Студентско движение
Студентско движение "Призив" събира подписка срещу окупацията на рекотрата. Снимка: Светлин Иванов

 

Студентското движение "Призив" започна акция за събиране на подписи против окупацията на Ректората.

Подписите се събират от днес в 11.00 ч пред сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), като представители на движението ще има до 17.00 ч.

За пореден път "Призив" се обяви в защита на академичната автономия с искане за освобождаване на Ректората от окупаторите.

"Ние се обявяваме в защита на академичната автономия и не подкрепяме окупацията на Ректората. Тя е започнала без да е търсено съгласуване с мнението на студенти и преподаватели. Поради това считаме, че окупацията грубо нарушава правата на академичната общност", се казва в изявлението на "Призив".

На въпрос, зададен от наш репортер, защо не събират подписката пред Ректората, от движението заявиха, че не искат да влизат в конфликт с колегите си окупатори.

Припомняме, че представител на "Призив" прочете декларация пред протестиращите студенти, която е против затварянето на ВУЗ-а, но беше изгонен и обявен за провокатор. 

"Не заемаме никаква политическа позиция и никога няма да заемем. "Призив" е студентско движение, което се бори за повече и справедливи студентски права. Искаме Ректоратът да бъде освободен и да се ползва по предназначение", заяви представител на "Призив" пред OFFNews.

Разбрали за подписката, на събитието първи пристигнаха героите от акцията "Освободи СУ", която се проведе миналата седмица и събра 7 души.

Един от контраокупаторите, дошли да се подпишат, виждайки нашия репортер, започна да сипе словесни нападки към него и медията. Буйният младеж с белег на главата бързо беше дръпнат от свой съмишленик и до инцидент не се стигна.

Част от "освободителите на СУ" бяха и с изявени комунисически възгледи. Същите "освободители" от окупацията бяха и част от кликата на депутата от БСП Борис Цветков, които агресивно се опитаха да пробият в окупирания Ректорат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 10:31

Тодоре ,щом така си решил, подпише се!!! Още си много млад, но един ден ще осъзнаеш, че ако си седим мирно и тихо с тези дипломи , които имаш ще миеш някъде чинии. Не ти го пожелавам, но това е действителноста. А тези, които протестират не са ултраси , а революционери. Ние трябва да ги подкрепяме, защото те са там и заради нас... Казваш "Не е особено демократично, нито е добър аргумент да наричаш несъгласните с теб глупави и безполезни" , а демократично ли е мнозинството да се подчинява на малцинството ??? Нарушен е основен демократичен принцип. В момента правителството , което дойде на власт с измама има под 20% подрепа. А заемите , които взимат ще ги плащаме ние с теб и други такива като нас....

06.11 2013 в 05:19

Ти гледай сега как от 26,000 студента бесипето ще събере поне 45,000 подписа за нула време. Като ония с подкрепата към орешарски - вече са на 52 милиона, горкия орешко от кашони с подкрепа не може да отиде на работа, окупирали са го с народна любоФ така да се каже ....

06.11 2013 в 05:17

Будни са момчетата и момичетата окупатори. Няма да ме изненада да се реализират извън България ако тука не се подобрят нещата. Тука ще останат само крокодилите, пенсионерите и коврите. Ти от кои си?

06.11 2013 в 01:43

Ще ми се да видя, как след година-две, някои от обявилите се за водачи на окупаторите, ще отпрашат към западни университети със стипендии от чичко Сорос. Този филм вече сме го гледали...

05.11 2013 в 21:50

Контра-протестиращи пожелаха контра-бъдеще за себе си и децата си,

05.11 2013 в 20:34

Къде са тия всичките, че не видях аз. Когато "освобождаваха" СУ бяха точно 7. И няколко се изнизаха.

05.11 2013 в 20:20

Будните студенти: "ПРИЗИВ" СА ПРЕДАТЕЛИ !!! Те са студетските съвети - редовно целуват задника на правителството! Те НЕ ни представляват! ОКУПАЦИЯ и ОСТАВКА !!!

05.11 2013 в 20:16

Ти Иванчо май не си бил скоро при Марийка, к'ви десни какви кучки бесни ще приемат закон за лустрация, та нали цялата гробарска пасмина са комунистически милиционери, най-долното творение на 100г. комунистическа кучка, а произведението СДС (ДС), във всичките му разновидности вече сме им сърбали попарата.

05.11 2013 в 20:14

Оставка, крадци на човешки съдби и обществени ресурси!
Оставка, превратаджии!
Струва ми се вие казвахте на 11 май, че се готви държавен преврат, пък то истина било. Направихте го преврата. Сега като паднете от високо много ще боли. Хитрият Бисеров слезе по на ниско, за да не си потроши костите. Вие с кокъла в уста ще полетите надолу.
Добрият изход за вас е оставката.
Оставка, мерзавци!

И не закачайте “децата” в университетите, че дяволите ще ви вземат.

05.11 2013 в 20:07

Ми най-вероятно ДА, то и по ком. време си имаше кухи лейки вечните студенти, само че като прекъснеха по слаб успех трябваше да ходят да работят в производството 8м. да си възстановят правата, но иначе си имаше цял ритуал по "коронясване" --8г. следване се произвеждаха в "заслужили студенти" а 10г. в "народни", та тетоя трЕбе да е от народните.