Собственици на заведения обявиха протести в София, Пловдив и Варна

OFFNews 10 август 2021 в 14:24 2001 0

Снимка СЗБ

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията (БАЗ) организират протест под надслов "Бизнесът отвръща на удара" в София и Варна утре.

Протестът е по повод изказването на директора на РЗИ-София Данчо Пенчев за ново затягане на мерките в София. Междувременно, от здравното министерство отрекоха, че такава заповед ще бъде издавана от министър Стойчо Кацаров, и обявиха, че и Пенчев е допуснал грешка.

В отворено писмо от двете организации призовават за протести в София (Орлов мост), Пловдив (бул. „Цар Борис III Обединител“) и Варна (паркингът под кръговото на Парк Март) от 16:00 до 18:00 ч. Организаторите заявяват, че протести ще има всеки ден на едно и също място и по едно и също време.

В писмото, адресирано до собственици, служители, доставчици, изпълнители, танцьори, както и до всички клиенти и други засегнати сектори, организаторите определят ограниченията като "дискриминационни". Те се заканват, че освен протести са готови още да блокират пътни артерии,  както и да откажат да спазват заповедите на МЗ. 

Ето какво се казва в писмото:

Уважаеми госпожи и господа,

Повече от година и половина всички ние търпим дискриминационните решения, свързани с ограничаването на работния процес и спирането на работата на заведенията в България. Според МЗ сме на прага на нова, четвърта вълна, която би довела до нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти, която ние абсолютно категорично заявихме, че няма да приемем. Обявихме готовност за организиране на всякакъв вид съпротива - протести, блокиране на пътни артерии, дори и отказ от изпълнение на заповеди на МЗ, независимо от глобите и санкциите, от които сме заплашени. Убедени сме, че ако сме единни и действаме като едно цяло, можем да постигнем суверенитет, който ни е гарантиран от Конституцията на РБ.

Стига мачкане! Стига дискриминация! Стига фалити, лъжи и демагогия!

Единственото, което искаме е да работим. Да работим нормално и да осигуряваме прехраната на нашите семейства и служители. Да забавляваме нашите гости, осигурявайки им най-доброто, на което сме способни. И имаме нужда от всички вас! Нека покажем, че никоя държава не може да си играе с нашата свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови