Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Киев (снимки)

OFFNews 01 декември 2013 в 17:05 6385 19

Протестиращи щурмуваха сградата на президентството в Киев с булдозер
Протестиращи щурмуваха сградата на президентството в Киев с булдозер

 

 

Петима полицейски служители са пострадали, след като неизвестни лица са щурмували полицейските заграждения на улица „Банковая” в Киев пред президентството на страната, предаде УНИАН. 

Трима от пострадалите полицаи са били натровени с неизвестен газ. 

По-рано беше съобщено, че с помощта на булдозер активисти разбутват автобусите на полицейските спецчасти. По данни на украинската информационна агенция, някои от протестиращите са хвърляли димки и бомбички в двора на президентската администрация. Протестиращите хвърляха камъни срещу силите на реда, които в отговор са употребили сълзотворен газ и шумови гранати.

Няколко часа след началото на протеста демонстрантите бяха разпръснати от полицията, а около сградата на президентството бяха издигнати заграждения.  

По-рано днес стана ясно, че протести има в по-големите градове в страната, които са в подкрепа на проевропейските демонстранти от площад „Независимост” в Киев. В Луцк се събраха близо осем хиляди души. В Днепропетровск те са няколко хиляди на брой. Демонстрации има и в Луганск, Житомир, Харков, Кировоград, Одеса и други. 

Опозицията възнамерява да установи палатков лагер на Площада на Независимостта в центъра на украинската столица Киев, заяви лидерът на опозиционната партия „Свобода” Олег Тягнибок, цитиран от РИА Новости

В същото време, лидерът на опозиционната „УДАР” Виталий Кличко призова протестиращите да не се поддават на провокации и да не нарушават закона. 

По-рано беше съобщено, че участници в уличните протести са проникнали в общинската администрация на Киев. 
Неизвестни лица са разбили прозорците на сградата, но протестиращи заявяват, че това са провокатори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!