Протестиращи студенти от ВТУ получили заплахи за живота си

Николаос Цитиридис 31 октомври 2013 в 09:13 3673 17

Окупираната зала във ВТУ

Студентите от Великотърновския университет са получавали заплахи за живота си заради окупацията на 321 аудитория в университета.

За заплахите съобщиха самите студенти чрез сайта и фейсбук групата си. Те споделят, че са притеснени от отпора, който среща протестът им.

"Съобщаваме на всички граждани, че ние, студентите окупатори от ВТУ, сме подложени на жесток натиск от определени среди в университета, а преди броени часове получихме съобщение, което определено ни шокира.

Наш колега, който редовно присъства в окупираната аудитория, е получил съобщение в личния си профил в социалната мрежа Facebook, в което е пряко заплашван от женски профил, че ще остане без крака, ръце и уши", разказват студентите от ВТУ.

Профилът, от който са получавани заплахите, се оказал фалшив, а снимките в него са взети от порно сайт.

Във фейсбук групата на окупаторите от ВТУ студентите се възмутиха и от факта, че охраната на университета е забранила на студенти от други ВУЗ-ове да влизат в територията Великотърновския университет.

Към 20:00 ч в сряда студенти от София са пристигнали във Велико Търново, за да подкрепят своите колеги, опъвайки палатка пред университета. Охраната обаче ги изгонила с обяснението, че територията на ВТУ се разпростира чак до Стамболовия мост.

Аудитория 321 на ВТУ е под контрол на студентите от 28 октомври. Всяка нощ от тогава насам, в залата преспиват десетки протестиращи.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!