Протестът блокира Орлов мост (видео)

OFFNews 09 юли 2020 в 21:33 10039 5

Крайната точка на днешния протест е Орлов мост. Множеството се събра там към 21 ч. и скандира "Оставка", "Мафия" и "Заедно".

Движението в района беше блокирано за повече от час.

Тази вечер хиляди излязоха на протест в центъра на София, след като преди обяд прокуратурата влезе в президенството.

Първоначалната точка беше "Дондуков" 2. В 18.30 ч. Румен Радев излезе пред демонстрантите и се обърна към тях с думите: "Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари, и това не е случайно! Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си."

Към 19:00 ч. множеството се отправи към Министерски съвет, а малко по-късно спря пред Съдебната палата.

Скандиранията и исканията на демонстрантите са за оставка на министър-председателя Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Освен граждани, на протеста бяха и представители на редица партии - парламентарни и извънпарламентарни. 

Видео: Иво Божков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

4

гоуемио

10.07 2020 в 07:53

Що не протестирахте когато Гешев арестува Министър Димов, беейй?!?

706

3

order

10.07 2020 в 03:37

Значи и Хитлер си развяваше коня, но света (изток и запад) се обедини въпреки противоречията си и смачка гнидата Хитлер!!!!
И днес е жизнено необходимо да се обединят леви, десни и прогресивни сили и да смачкат новата напаст ГНИДАТА ОПГ ГЕРП и ИНСТРУМАНТА им, а и е нужно такова мнозинство за поправка на конституцията!!!!
А иначе НАРОДА казва: СВРАКАТА РИПА ОТ КОЛЕЦ НА КОЛЕЦ ПА СЕ НАДЕНЕ НА НЕКОЙ!!!!
Айде събуди се бре "ЮНАКО", виж Сърбия!!!!

След ТУЛУПА и ШАЙКАТА всеки може да е Премиер.....

11300

2

yoghurt

09.07 2020 в 22:56

Думите, че глупакът сам пада без чужда помощ за пореден път се оказват верни. Гешев, като слуга на Доган и тази част от ДС - гадовете, се е считал за недосегаем. Уви, в напъна да се изкара светец настъпи един човек, който макар и от другия политически спектър, се е доказал в областта си, за разлика от: Гешев, главния хидролог на републиката - Доган, злощастният тъпунгер Пеевски, хранитутниците около Борисов, Цеко-миневците и градачите на подпорни стени... цялата просташка комунистическа, некадърна мафия, шайката търтеи които съсипват страната ни.
И е комично, че тъкмо презряните комунисти ще трябва да влязат в ролята, поне временно, на боклуджии, и да трябва да изриват тези човешки екскременти, които са ни осмърдяли всички.

8596

1

NikiDanev

09.07 2020 в 22:13

Ясно кой ще е министър на културата - Славчо Трифонов, ясно кой ще е министър на правосъдието - Христо Иванов, няма кой да му даде нещо повече, а и нали трябва някой да иска да уволнява главния прокурор, министър на спорта най ще отива на Иво Сиромахов. Само не мога да отгатна кой ще е министър председател - Корнелка? Ами цялата тая амбиция за какво друго? Румбата? За какво друго да е тая патардия? Майчето Манолова? Как без нея ще върви държавата?
 
X

Подкастът на OFFNews