Протест срещу затварянето на „ТЕЦ- Варна” в София

OFFNews 16 октомври 2014 в 18:23 2744 0

Снимка Булфото

Снимка от демонстрацията

Десетки демонстранти излязоха на протестест днес в София срещу затварянето на „ТЕЦ-Варна”, съобщава агенция „Фокус”.

Демонстрантите, които бяха от КТ „Подкрепа” и служители на ЧЕЗ, се обединиха около искането да не се затваря „ТЕЦ-Варна” след 31 декември тази година.

Протетсът започна от сградата на ЧЕЗ на столичната улица "Раковски" и приключи пред Министерството на икономиката и енергетиката.

Освен срещу затварянето на ТЕЦ-Варна протестиращите се обявиха и против очакваните съкращения и дискриминация в заплащането на труда.

Протестиращите искаха да се срещнат с регионалният мениджър на „ЧЕЗ България” ЕАД Петър Докладал, но това така и не се случи. 

„Искаме да работим в България”, „Не на закриването на работните места в „ЧЕЗ-България””, „Да запазим „ТЕЦ"-Варна и работните места”, „Не посягайте на хляба ни” и „Долу ръцете от „ТЕЦ–Варна”, бяха част от лозунгите на протестиращите.

Демонстрантите посочиха, че нямат намерение да спрат с митингите в София, като ще правят такива и във Варна. Те заплашиха, че ще нарушат добрия тон.

Според протестиращите зад решение за затварянето на „ТЕЦ-Варна” стои и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови