Преподаватели призоваха да се свали окупацията, студентите заседават как да продължат

OFFNews 27 януари 2014 в 15:16 4238 15

До Ректората има засилено полицейско присъствие.
До Ректората има засилено полицейско присъствие.

След малко студентите, окупирали Ректората на Софийския университет, ще започнат събрание, на което ще решат какви да бъдат следващите им действия. Поводът е писмо, което са получили от групата преподаватели, които подкрепят протеста. С него преподавателите призовават до два часа да свалят окупацията.

„Няма да допуснем ескалация на напрежението и ще вземем такова решение, което да не позволи сблъсъци“, каза лидерът на окупацията Тони Господинов.

Той напомни още, че в момента на територията на Ректората са само студенти от Софийския университет и че вече е взето решение от утре да се обяви нов курс на борбата за оставка на кабинета.

„Партии, браншови организации и НПО-та отговориха на нашите призиви. Утре ще организираме обща среща, която ще зададе нов курс към оставката на 42-рото НС с министър-председател Пламен Прешарски“, се казва в съобщение, публикувано по-рано днес на Фейсбук страницата на окупаторите.

В него те заявяват, че са толерантни към всички и призовават за човещина и ненасилие. 

Ректорът на университета проф. Иван Илчев сезира прокуратурата заради окупацията. До момента от държавното обвинение не са обявили какви са правомощията им да реагират по сигнала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!