Петъчният протест в снимки

Силвия Атанасова Последна промяна на 15 ноември 2013 в 17:31 4544 12

Полиция пред ФЖМК. Снимка: Силвия Атанасова
Полиция пред ФЖМК. Снимка: Силвия Атанасова

В петък отцепеният от полицията периметър е най-широкият от началото на протестите.

Кръстовището на булевардите “Дондуков” и “Васил Левски”, както и двата входа на Журналистическия факултет на СУ – откъм “В. Левски” и откъм ул. “Московска”, останаха блокирани от полиция и демонстранти.

Още от сутринта студентите направиха седящ кордон около изходите към парламента.

Към 14 ч. около 100 студенти успяха да се промъкнат в двора на ФЖМК, след като входът откъм “Левски” остана без охрана.

Студентите обаче бяха спрени от полицейския кордон на изхода от двора на ФЖМК към ул. “Московска”.

Десетки полицаи пазиха изхода на факултета, в който студенти се допускаха само срещу студентска книжка.

 

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2013 в 18:19

Ах, ела ги свали о, освободителю. Желая страстно да дойдеш да строшиш омразните вериги хахахах

15.11 2013 в 19:56

"Логиката е ясна за този, който може да мисли с главата си, и тя е много елементарна. БСП, ДПС и Атака са в коалиция не да управляват, а да извадят от управлението мутрите на Тиквата и ГРОБ."
-Това ли Ви е криворазбраната логика?
-Управлението е, за да се управлява, а не да се занимава с други несвойствени неща, като : този ми пречи, онзи ми пречи, сега ще му извадим зъбките и т.н.
-Много хлебарки има в главите на тези "логично" мислещи по този начин - дай да не управляваме, а да натриваме носове...Пращите от мозък, чак Ви изтича от ушите.

15.11 2013 в 19:51

Ами като не искате подкрепа няма и да я имате!

15.11 2013 в 19:47

Свалете ВЕРИГИТЕ от Университета !
Окупаторите вън !
Да ходят да окупират бащинията си.

15.11 2013 в 19:35

Сега ни помогни с логиката си за нещата около Бисеров, Пеевски, мутрьо (не му помня името) зам.министър на МВР, мутрьо ( и неговото име не помня) назначен за областен управител на София, нещо за "опорните точки", нещо за Южен поток и Беляне ....
Изобщо бъди полезен!

15.11 2013 в 19:22

Академик без диплома, нека анализираме офшорката на г-жа Йосифова, пре-такована на Станишева и връзките й, неочаквано видеш ли, с криминално лице в Австрия.

Не на диктатурата на малоумните!

Оставка! Веднага!

15.11 2013 в 19:14

Логиката е ясна за този, който може да мисли с главата си, и тя е много елементарна. БСП, ДПС и Атака са в коалиция не да управляват, а да извадят от управлението мутрите на Тиквата и ГРОБ. Да се противопоставят на тиквеното мюре Офшорлиев-Кеш, който ще трябва да назначава служебно правителство, ако сегашното легитимно избрано само преди месеци, падне.

Ако не виждате логиката, толкова по-зле за вас, но според мен причината, да не я “виждате” е личния интерес от това да ни управляват невежи мутри и да ни изнудват необразовани деца на милиционери, чието единствено умение е масовото подслушване и рекетиране на всички представители на българското общество.

Единствената подкрепа, която протеста има е от няколко архаични анти-комунисти, недоволни от изборите милиционери и жадни за бързи промени, заблудени млади хора, които преди всичко изграждат биографии и се забавляват с чаровната безотговорност типична за възрастта им.

15.11 2013 в 19:01

Ако някой знаеше как да използва студентите, за 155 дни все щеше да го е направил. Т.е. изцяло е сбъркана тезата, с която ни занимаваш.
И не на последно място - студентите толкова време преживяха и без твоята подкрепа ...

15.11 2013 в 18:53

Не може разбира се със 150-200 човека да се блокира цяла София. Затова са нужни поне 5-6000 милиционера.

15.11 2013 в 18:43

Когато се говори за мутрата Борисов то той не трябва да се се разделя от БСП,той си е техен кадър ,влиза в политиката чрез тях(предложен от Бриго Аспарухов),даден чин генерал от Първанов,член на БКП отказал да се деполитизира.Но нека да не се занимаваме с този неграмотник.Става въпрос за студентите,искат оставка добре.Аз питам ,какво ще стане след оставката?Ще има ли някяква промяна в управлението на страната,някаква промяна на политическата система.Аз мисля че НЕ,пак ще сменим едни играчи с други.Студентите ще бъдат използвани за да могат още няколко човека да станат депутати,които ще бъдат готови да се продадът за една партийна субсидия..Аз ще застана твърдо зад студентите когато те поискат нова политическа система ,нови правила,нова съдебна система която минава през нова конституция,нов изборен кодекс,нов закон който да позволи на българите независимо къде се намират да могат да бъдат избирани както избират и т. н. Тогава аз твърдо заставам зад тях и ще се боря до постигане на тези искания.Но в момента да ги подкрепям за подмяна-НЕ МЕРСИ, ПО ВЕЧЕ СПАСИТЕЛИ НЕ ИСКАМ.