IT секторът поиска оставката на правителството

Николаос-Теодорос Цитиридис 18 ноември 2013 в 13:56 22166 140

Явор Джонев
Явор Джонев

Директори на компании от българската софтуерна индустрия поискаха оставката на правителството. Това стана чрез съвместна декларация на 36 директори на български фирми, заминаващи се с информационни технологии.

Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната и бъдещето на нашите деца, пишат управляващите IT сектора и призовават кабинета за незабавна оставка.

Ние, долуподписаните изпълнителни директори на български софтуерни компании, подкрепяме действията и мотивите на Ранобудните студенти за възстановяване на морала в политиката и съграждане на нов обществен договор.

Призоваваме за незабавна оставка на Правителството и Народното събрание
с провеждане на нови избори!
Българската софтуерна индустрия е един от най-динамичните и конкурентоспособни сектори, изпреварващ неколкократно средния растеж на икономиката като цяло. Тя осигурява стойностна професионална реализация на хиляди млади хора с високо качество на живот за тях и техните семейства. Реализация на световно ниво – тук, в България.

Работещата демокрация с активно гражданско участие, върховенството на закона и управлението в обществена полза са необходими условия за устойчиво развитие напред. В момента нито едно от тези условия не е изпълнено. България може да стане благополучна и социално-справедлива страна, ако осъществим образователна реформа и развием икономика с висока добавена стойност. Сегашното управление и изкривена политическа система не позволяват това.

Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната ни не само икономически и социално, но преди всичко морално. Ограбват бъдещето на нашите деца.

Оставка! Веднага!

Под петицията са се подписали: Александър Табаков, Асен Кънев, Асен Рахнев, Атанас Киряков, Бисер Иванов, Венелин Димитров, Веселин Кюркчиев, Владислав Косев, Георги Брашнаров, Георги Шарков, Деян Василев, Димитър Гюлев, Динко Танев, Евгени Кирилов, Ивайло Георгиев, Ивайло Радев, Иван Драгоев, Илия Йорданов, Йордан Недев, Красимир Стоянов, Крум Хаджигеоргиев, Любомир Чолаков, Марин Кунев, Мирослав Илиев, Митко Митев, Николай Павлов, Олга Добрева, Полина Янчева, Росен Маринов, Соня Начкова, Станислав Сираков, Стоян Боев, Стоян Митов, Тодор Гигилев, Филип Мутафис, Явор Джонев

OFFNews потърси за коментар Явор Джонев, който е съосновател на Сирма Груп Холдинг - група от български софтуерни компании.

"Ние заставаме с имената си, а не с компаниите нарочно. Фирмите и индустрията не могат да вземат политическа страна, но ние като хора, представляващи тези компании, не можем да продължим да работим в страна, където правителството няма легитимност и потиска обществото", каза Джонев.

Съвместната декларация е подписана тази събота, на годишното събрание на българските софтуерни директори.

Явор Джонев сподели пред OFFNews, че очаква още негови колеги да се включат в петицията с искане за оставка на правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!