Десетки на протест във Варна срещу евентуалните COVID-19 мерки

OFFNews 31 август 2021 в 16:47 2237 0

Десетки служители и собственици на заведения протестираха днес във Варна срещу евентуално налагане на нови COVID-19 ограничения.

Протестът започна на входа на Морската градина и после се отправи към катедралния храм "Св. Успение Богородично". Десетки заведения в града останаха затворени между 15 и 17 ч.

Причината за протеста стана изказването от вчера на държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, в което той призова планът за действие на здравния министър Стойчо Кацаров да влезе в действие

Планът предвижда при влизане на страната в червената зона на разпространение на вируса да се преустановят всички масови културни мероприятия, както и работата на закрито на заведенията за хранене, намаляване на капацитета и работното време на открито и др. 

Председателят на Сдружението на заведенията във Варна Марин Сотиров заяви пред БНР: "Не вярваме на абсолютно никого и заявяваме категорично позицията - повече затваряне на нашите обекти и ограничения в работното време няма да търпим. Готови сме на протести, на абсолютно всичко, за да защитим интересите си. Този план е писан без знанието на бранша, без наше участие, абсолютно дискриминационен и геноциден план, който няма как да бъде приет".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!