Ексклузивно Коалиция ще има

100 на протест в София срещу проучванията за газ в Добричко (снимки)

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2014 в 20:34 2621 17

Нина Гергова на протеста срещу проучванията за газ в Добричко

Стотина излязоха на протест пред Министерството на околната среда и водите в София срещу проучванията за газ в Добричко.

Подкрепяме гражданските протести против опасните технологии за добив на нефт и газ. В случай, че до вторник министър Жекова не допълни акта за съгласуване на работната програма на „Парк плейс енерджи“, ще обжалваме решението в срок и ще продължим с протестните действия, обявиха "Зелените".

Освен активисти на "Зелените" обаче на демонстрацията днес присъстваха и познати лица от контрапротестите, включително и Нина Гергова.

В сряда "Позитано" 20 подкрепи протестите срещу неконвенционалните методи за добив и проучване на газ в блок Вранино-1, но социалистите обявиха, че няма да участват в тях, за да не бъде разтълкувано това им действие като опит да използват недоволството предизборно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2014 в 14:51

"Протест срещу българския газ"
като гледам коя се мъдри на първтата снимка, става ми веднага ясно защо са им толкова неадекватни плакактите"шистовия въглищен газ" хахахаха, поне да бяха проверили срещу какво протестират...нищо обнщо няма между шистовия и въглищния газ.
В Добруджанския въглищен басеин има солидни залежи на черни въглища, от които може да бъде добиван метан чрез подземна газификация-безкислородно изгаряне при температури до 700 градуса- изключително екологичен метод, при който се отделя метан и вода. тъй като се извършва дълбоко в земната кора, емисиите на други газове, колкото и да са незначителни, остават под земята, а метана, като по-лек-излиза по тръби.Просто, ефективно -истинска смърт за интересите на Путин на балканите. Български газ в количества, които ще покрият вътрешните нужди на първо време. дерзайте, тролове- това ще ви е краят

08.09 2014 в 20:47

Защо не протестират срещу американската електроцентрала и вейките на " другарите"?!

08.09 2014 в 14:11

@Наминаващ: "Зелените" са единствената партия, която в продължение на години се бори срещу изсичането на горите и застрояването на черноморието, както и срещу АЕЦ "Белене". Организирали са десетки протести, подавали са жалби в прокуратурата и в ЕК за строежите в Пирин и Рила. "Зелените" е също така една от двете наистина проевропейски партии в България.

Това, че някой е против шистовия газ, въобще не означава, че харесва Путин. По-скоро означава, че този този някой умее да мисли безпристрастно, без да се поддава сляпо на русофобията си.

08.09 2014 в 12:17

- тук са останали почти само неграмотници "и глупаци!"

Като се знаеш, какъв си, защо изобщо се обаждаш?

08.09 2014 в 11:25

Ей, малоумници, не виждате ли какъв е контрола над реките, язовирите и горите - все неща, дето се виждат?! Какъв мислите ще е контрола на сложна технология, която е експериментална и опитите с нея са с лош резултат?!! Явно целта на унищожителите на България почти е постигната - тук са останали почти само неграмотници и глупаци!

08.09 2014 в 11:21

За идиотите писали срещу протеста - екскурзия до Пенсилвания и вода само от кладенците на хората там !

08.09 2014 в 10:09

Газ само от Газпром. И у тях ще е хляба у тях ще е и ножа. Колкото ни отрежат, т.е. каквито грабителски цени ни определят, толкова. Никаква конкуренция на батюшка Путлер.

08.09 2014 в 00:23

"100 човека" е НАГЛА ЛЪЖА, която може да се потвърди поне от 10 пъти по толкова хора и 100 пъти по толкова снимки които е трудно да пропуснеш в мрежата. Но кучето не лае срещу ръката която го храни.

08.09 2014 в 00:15

За шистовия газ трябва да има 10000г. забрана за проучване и добиване.

@Наминаващ - АЕЦ Белене не изхвърля въглероден диоксид, не храни глобалното затопляне, не е секси да се протестира с/у него пък и отпадаците му отиват в Русия

Супер тая платената на протест и после казват - ето виждате само платени не искат това значи ще копаем...