"Защо не са се подложили на тест за наркотици тези, които търсят наркотици"

OFFNews 28 октомври 2015 в 18:23 3963 4

"Аз бих поставил и така въпроса - защо те не са се поставили на тест за наркотици. Тези същите, които търсят наркотиците".

Това заяви пред журналисти в Народното събрание Красимир Велчев по повод последния скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Велчев заяви, че според него народите представители трябва да минават и през задължителен психотест.

Той беше категоричен, че част от имунитета на депутатите трябва да бъде свален. Той обясни, че още не са започнали официални преговори за отпадането на чл. 70 от Конституцията, но не говорил с някои от парламентарните групи неформално.

Велчев обясни, че днес беше създадена комисия за свалянето на имунитета на Сидеров, за да "не ни упрекнат, че сме претупали нещата и го правим за отмъщение". Той подчерта, че в правилника на Народното събрание не е записано, че е нужно да има комисия, но създаването й е най-правилното в случая.

Той обясни, че документите, които ще разгледа комисията, са около 500 страници и в тях има и свидетелски показания.

"Аз мисля, че това вече преля чашата на търпението на всеки един депутат, а и би трябвало на всеки един българин - все пак е накърнено нашето достойнство. Аз честно да ви кажа се отвратих от един жест на депутат, който размахваше депутатската си картата си пред полицаите. Това е под моето достойнство, както искаше да каже с това? Не става дума за това кой си, а за това какво правиш", заяви Велчев.

Според него Сидеров е уронил авторитета на една от най-висшите институции не само в България, но и в една парламентарна държава.

"Може да не сме дорасли чак до такава демокрация, защото виждате как в нормани демократични държави министри, депутати, си подават оставката или им се сваля имунитета при най-малките съмнения. За да си свалиш имунитета, се изискват някои качества, които, за съжаление, някои български депутати не притежават", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!