Заседанието на НС с две точки в дневния ред, първата с патерица

OFFNews 21 април 2021 в 07:23 2996 0

Депутатите заседават днес, в дневния им ред има две точки, като първата е изслушване на премиера в оставка Бойко Борисов за Националния план за възстановяване и устойчивост. 

Решението за задължителното явяване на Борисов бе внесено от Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън“. „Една от стъпките за връщане на достойнството на парламента ще бъде довеждането на премиера Борисов тук пред народните представители, каза тя в петък. 

Борисов обаче трябва да бъде изписан днес от болница след операция на коляното, вчера той даде да се разбере, че няма да се яви в пленарна зала и представи проектокабинета на ГЕРБ с патерица в болница "Софиямед". 

Така днес от народните представители се очаква да бъде изслушан - като втора точка, финансовият министър в оставка Кирил Ананиев за състоянието на държавната хазна и на фискалния резерв.

В петък, когато бе първият опит на Ананиев да говори от парламентарната трибуна, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че има опасност кабинетът да посегне на  Сребърния фонд, където има 3,3 милиарда лева. 

На пресконференция през уикенда в централата на ГЕРБ Ананиев обясни, че със Закона за държавния бюджет е предвидено дефицит в размер на 4 милиарда и 900 милиона лева. Ние в края на април ще бъдем на балансирано бюджетно салдо, каза Ананиев, който остава като финансов министър в проектоправителството на Даниел Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови