Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори

ВМРО предлага 7 мерки срещу битовата престъпност

OFFNews 29 март 2016 в 12:02 2992 3

От ВМРО предлагат 7 мерки срещу битовата престъпност и настояват за спешни действия от страна на правителството и Народното събрание.

Председателят на партията Красимир Каракачанов изпрати позиция до медиите, в която заявява, че проблемът трябва да бъде решен радикално.

Каракачанов иска да има повече полицаи в малките населени места, бивши служители сектор "Сигурност" да  бъдат наети за опазване на обществения ред, възстановяване на доброволните граждански отряди и разширяване на обхвата на неизбежната отбраната. Той предлага още да има по-строги наказания за престъпления срещу възрастни хора, както и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери. Друга идея на ВМРО е премахване на т.нар. малозначителното престъпление.

"Възрастни хора са ограбвани, бити, насилвани и убивани от мургавите ни съграждани, за да им бъдат отнети последните стотинки от пенсията или последната кокошка. 10 години управляващите не желаят да решат радикално проблема, криейки се зад липсата на средства за полицията или мъгляви приказки за права на човека", смята Каракачанов.

Той дава за пример случаят с 83-годишния Борис Спасов от видинското село Черно поле, който бе пребит в дома си.

"Аз питам къде остават правата на жертвите, които са предимно възрастни хора, живеещи в селата и малките населени места, които държавата е наказала с мизерни пенсии, липса на здравеопазване и липса на защита на техния живот, имущество и достойнство", казва още Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!