ВМРО: Бююк е върнат, заради заплаха от Турция

OFFNews 12 август 2016 в 13:40 7611 7

Към България е отправена заплаха от страна на Турция, че тя ще пусне мигрантите в нашата страна.

Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред OFFNews по повод скорострелното предаване на Абдуллах Бююк на турските власти.

Каракачанов изхожда от думите на премиера Бойко Борисов тази сутрин, който каза: „Ако трябва да ни вземат главите“.

Премиерът намеси темата за мигрантите във въпроса защо страната ни е предала Бююк в нарушение на всички процедури - „всеки българин вижда какво става по улиците, от нашата страна вече няма накъде да изтичат мигрантите, след като Сърбия и Македония се оградиха“.

Каракачанов е сигурен, че по един или друг начин Ердоган ни е заплашил с мигрантите.

"Дали е станало по официален път чрез турския посланик или правителството или чрез нашите служби за сигурност, но такава заплаха има“, коментира лидерът на ВМРО.

Каракачанов даде за пример ситуацията в Гърция, където се държат политически мигранти, и то офицери, които минаха границата със самолет, но страната не ги връща на Турция, защото има процедура.

Този факт Каракачанов вижда в притеснението на министър-председателя и в прибързаното предаване на Бююк, което по думите му е на ръба на закона.

„Премиерът е притеснен. Тонът на премиера е на притеснен човек“, категоричен е патриотът.

Според него Ердоган използва мигрантската карта като коз да притиска и извива ръцете на Европа, включително и на България.

Заради тези заплахи Красимир Каракачанов иска спешно свикване на КСНС (Консултативния съвет по национална сигурност) от президента. Там трябва да бъдат изслушани премиерът и службите и да се каже каква е заплахата пред страната ни.

„Всички ще нарушим отпуската си, щом става дума за сигурността на страната“, заяви той.

Лидерът на ВМРО има две предложения към КСНС:

Първото: Да поискаме от ЕС жива сила и техника за пазене на българската граница, която е европейска граница. В противен случай да им кажем, че замразяваме дъблинските споразумения и няма да приемаме върнати мигранти.

Второто: Трябва да заявим пред света, че за охраната на границата си ще използваме всички налични сили на армия и полиция, включително с използване на сила за недопускане на преминаване на нелегални имигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

7

Shoshon

12.08 2016 в 17:08

Бойковата тъпоти няма край, плаща за протестери какви ли не глупости прави за да се докопа пак до министър прецедател(единстеното място на което му е сигурно, че няма да свърши в някоя кофа) а то живота си знае работата. Какви нови предизвикателства какво нещо, натакова се от Турция,бежанци, САЩ и Русия бъркат хибридна война у нас. Кради Бойко халал да ти е управлението един ден ще те сочат като човека приключил 3-та Българска държва.

26179

3

ELPIDA

12.08 2016 в 15:19

Влади,нямам нищо против твоето изказване,но както обикновено информацията на различните медии се разминава и докато стигнем до истината на някой му "режат главата."

26179

1

ELPIDA

12.08 2016 в 14:13

Като се проследи "история на заболяването" на Бююк,виждаме че в сюблимния момент лицето е отказало подписване на подготвените декларации за статут на бежанец , или статут за даване на политическо убежище. Освен това е пресрочил престоя си в страната ни.
Е за няк'ва инджикитайска конвенция ли да се "закачим" за да не го експулсираме в Турция?!
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков