Борисов: Бююк е един от 25 000 върнати в Турция, важно е да сме добре с Анкара

Премиерът не бил готов да се кандидатира за президент

OFFNews 12 август 2016 в 08:04 10014 11

Вярвам на това, което са направили МВР. Неприятно е, че са действали на ръба на закона. Възложил съм проверка на министър Румяна Бъчварова, ако има виновни, те ще бъдат наказани. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод предадения от нашата страна на Турция издирвания от Анкара за връзки с Фетхуллах Гюлен бизнесмен Абдулах Бююк по Нова тв. 

25 000 души сме върнали в Турция от началото на година по подобен начин, уточни той.

Всеки българин вижда какво става по улиците, от нашата страна вече няма накъде да изтичат, образно казано, мигрантите, след като Сърбия и Македония се оградиха, обясни министър-председателят. Изправени съм пред сериозна криза между Турция и Европейския съюз. 

Изключително съм притеснен от това, което може да очаква България. Трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения с Турция, каза още Борисов. 

Да успокоя защитниците на правата на човека - в Турция няма смъртно наказание. Но ако Турция бъде обявена за несигурна държава, 500 000 мигранти ще бъдат върнати в нашата страна, която става първата сигурна държава по мигрантския път, подчерта премиерът. Какво значи "Ще залеем Европа с бежанци", при положение, че Европа е оградена? Това значи, ще залеем България с бежанци, коментира Борисов. 

Не можем да сложим на всеки с "домашен арест" по 8 полицаи да го пазят денонощно. За тази цел има арест, докато трае процесът, заяви той по повод избягалия от родното правосъдие Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи край Драгоман.  

Кой ще е президентът на ГЕРБ? 

Премиерът Бойко Борисов коментира, че не е готов да се кандидатира за президент на България. Голямата власт е в кабинета. Въпросът е кой ще бъде премиер, кой ще държи коалицията при крехкото мнозинство в парламента. А ГЕРБ е силна и ще оцелее", добави Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

11

Blagodatka Dushanova

13.08 2016 в 21:31

И така...у нас мафията не само си има държава,тя си е във властта!До кога ще ги търпим гербарите да ни провалят!До кога мутрата ще ни излага с глупостите си пред целия свят!До кога ще му търпим престъпленията срещу нашите и европейските закони!До кога!

12075

10

Pokemon

12.08 2016 в 13:43

Ма,моля ви се!Човекът бил екстрадиран на ръба на закона,тоест имало е поне сто адвокатски хитрини да остане в България и държавицата ни да се превърне в първата,буквално стъпкана от емигранти територия.Когато се репчите и правите на големи демократи,не забелязвате как ви вкарват във ''филма''на неолибералите.Ако Бъчварова била министър по времето на ВСВ евреите нямало да оцелеят,ама не си задавате въпроса дали и как ще оцелеят българите,ако тръгне вълната.На гол задник чифте Liberal democracy пищови.

13207

8

Shoshon

12.08 2016 в 11:12

Какво значи да сме добре с Турция. Ебати и шубето ебати и мутрата.

21668

6

Руслан

12.08 2016 в 10:43

Няма страшно имаме дюнерджийници на всеки ъгъл.

26179

4

ELPIDA

12.08 2016 в 09:30

Не само сме обградени, ние сме превзети отвътре.
Припомнете си колко турски партии имаме вече,колко турски фирми и т.н...
Каквото й мнение да битува у нас за Ердо,истината е ,че сме много уязвими и много деликатно трябва да пипаме.