Вигенин: Заварихме разрушена държава и тухла по тухла я възстановявахме

OFFNews 23 август 2014 в 18:33 4407 33

Кристиян Вигенин

"Няма по-голяма сила за една партия от това, че поколенията помнят подвига на героите, от това, че черпим сила от постигнатото преди десетилетия, за да продължаваме тази битка, която започна тогава и продължава и днес. БСП продължава своята битка за социална справедливост, за силна държава, за политика, насочена към хората."

Това заяви бившият външен министър Кристиян Вигенин пред социалистите, събрали се в местността Жабокрек.

По думите на Вигенин преди една година правителството е заварило една разрушена държава.

Тухла по тухла се опитвахме да възстановим това, което само за четири години ГЕРБ успя да унищожи. Правихме го в една безпрецедентна конфронтация, в обстановка на саботажи и конфронтации, с целенасочени действия на президента и на всички, окопали се във властта, които се опитваха да ни пречат. Но те не успяха, защото вие бяхте зад нас и ние знаехме, че нямаме право на отстъпление", обясни социалистът.

Той обяви, че БСП иска обединение, но не безпринципно единение, а единение върху много ясни принципи.

"Искаме държава с много ясна социална политика, с работни места, държава, която ще гарантира достойно заплащане за работниците и достойни старини за възрастните хора, а също и за младите хора", каза още той.

Вигенин призова хората да дадат сила на партията, защо нямало как БСП да води държавата напред, ако няма силата на хората.

Вигенин припомни думите на председателят на БСП Михаил Миков на Бузлуджа - „тези избори не са бой последен", и заяви, че може да се направи аналогия с подвига, извършен в местността Жабокрек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!