Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вигенин: Сигурен съм, че БСП ще е фактор в следващия парламент

Ивайло Анев 04 август 2014 в 19:40 2597 13

Кристиан Вигенин

"Сигурен съм, че ще имаме силен резултат, за да сме решаващ фактор в следващия парламент. Може да се окаже, че отново ще сме в управлението", това каза външният министър в оставка Кристиан Вигенин в ефира на БТВ.

"Попитан дали има гарантирано избираемо място в листите на БСП, той каза, че е рано да коментира. „Трябва да излъчим най-добрите послания и кандидатите, които могат да ги пренесат към избирателите. Нищо не е предрешено. Тръгваме с нов председател. Може да се окаже, че ще бъдем отново в управлението", заяви Вигенин.

"При нас процесът е много демократичен при подреждането на листите. Всичко е в диалог с местните структури. Започваме отворен и демократичен процес. Не очаквате Сергей Станишев да седне и да реди листите”, допълни  дипломат номер едно в оставка.

Кристиян Вигенин посочи, че оставя на своя наследник в служебното правителство доста по – подредена ситуация в дипломацията и даже е готов да напише списък с най- важните неща, които трябва да се решават веднага.

Вигенин посочи кризата в Украйна като най-голямото предизвикателство пред следващите първи дипломати на българските правителства в следващите месеци и година.

Според него, България не е направила нещата за участието си в следващата Европейска комисия достатъчно убедително и липсата на политически диалог е основната причина за това. „Не бива да имаме прекалено големи очаквания за отговорен пост на Кристалина Георгиева, там трябва да бъде назначен представител на социалистите”, каза външният министър в оставка.

„Не мога да говоря, че съм огорчен, защото не съм номиниран”, поясни дипломатът. Според него, решението е било на политиците, а след като те не се разбраха, всяко предложение на сегашното правителство щеше да увисне във въздуха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews