Quantcast

Вигенин: Сигурен съм, че БСП ще е фактор в следващия парламент

Ивайло Анев Последна промяна на 04 август 2014 в 19:40 1814 13

Кристиан Вигенин

"Сигурен съм, че ще имаме силен резултат, за да сме решаващ фактор в следващия парламент. Може да се окаже, че отново ще сме в управлението", това каза външният министър в оставка Кристиан Вигенин в ефира на БТВ.

"Попитан дали има гарантирано избираемо място в листите на БСП, той каза, че е рано да коментира. „Трябва да излъчим най-добрите послания и кандидатите, които могат да ги пренесат към избирателите. Нищо не е предрешено. Тръгваме с нов председател. Може да се окаже, че ще бъдем отново в управлението", заяви Вигенин.

"При нас процесът е много демократичен при подреждането на листите. Всичко е в диалог с местните структури. Започваме отворен и демократичен процес. Не очаквате Сергей Станишев да седне и да реди листите”, допълни  дипломат номер едно в оставка.

Кристиян Вигенин посочи, че оставя на своя наследник в служебното правителство доста по – подредена ситуация в дипломацията и даже е готов да напише списък с най- важните неща, които трябва да се решават веднага.

Вигенин посочи кризата в Украйна като най-голямото предизвикателство пред следващите първи дипломати на българските правителства в следващите месеци и година.

Според него, България не е направила нещата за участието си в следващата Европейска комисия достатъчно убедително и липсата на политически диалог е основната причина за това. „Не бива да имаме прекалено големи очаквания за отговорен пост на Кристалина Георгиева, там трябва да бъде назначен представител на социалистите”, каза външният министър в оставка.

„Не мога да говоря, че съм огорчен, защото не съм номиниран”, поясни дипломатът. Според него, решението е било на политиците, а след като те не се разбраха, всяко предложение на сегашното правителство щеше да увисне във въздуха.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 10:35

Искрено се надявам да не сте никакъв фактор, никъде и за нищо! Достатъчно бели докарахте на хората, сега се скрийте някъде и не се показвайте! Както казваше бай тошо - самозадоволявайте се!

05.08 2014 в 10:29

"Вигенин: Сигурен съм, че БСП ще е фактор в следващия парламент" и аз съм сигурен, както съм и напълно сигурен, че гей дружинката и политическите пачаври ще продължат да бъдат напълно деструктивен и негативен фактор, както и до сега, червени боклуци, цветът си менят, нрава - не!

05.08 2014 в 09:50

ха ха поредната смешка от кой виц е прочете ?БСП дори няма да влезе в следващия парламент

05.08 2014 в 09:32

Вигенин ще бъде запомнен с пълната липса на дипломатичен изказ, отсъствието на елементарни познания по диалектика и силния стремеж да подражава на Сергей.
С две думи: недазрял циник.
Явно вече му се иска да узрее. Ама закога? Съвсем скоро ще останат без електорат.

04.08 2014 в 23:52

Честно казано, ако ме попитат кой беше външен министър през последната година, първо ще се замисля и после ще се сетя, понеже все пак следя пресата и събитията. Най - безличния министър на външните работи, който сме имали до този момент! Вие с какво го запомнихте, освен с това, че Сергей го назначи?!

04.08 2014 в 23:28

мечтай си

04.08 2014 в 22:30

Миков и Мая ще са фактори в барчето на парламента,Вигенин,ще прави свирки на турчолята,Буроджиева е наела кенефа,а мерджанов ще отговаря за ВиК подръжката,абе изобщо БСП отново ще е фактор в парламента.

04.08 2014 в 22:30

Миков и Мая ще са фактори в барчето на парламента,Вигенин,ще прави свирки на турчолята,Буроджиева е наела кенефа,а мерджанов ще отговаря за ВиК подръжката,абе изобщо БСП отново ще е фактор в парламента.

04.08 2014 в 22:13

ИБРИКЧИЯТА Е НЕЗАОБИК0ЛИМ ФАКТОР !
МЯСТОТО Е СВОБОДНО !

04.08 2014 в 22:12

Бедното педалче явно е възбудено и не знае,какво говори.