БСП-Благоевград отхвърли Вигенин за водач на листата

Ивайло Анев 19 август 2014 в 10:32 2516 4

Кристиан Вигенин

Организацията на БСП в Благоевград ясно показа, че не желае бившия външен министър Кристиан Вигенин за водач на листата в региона.

По време на гласуването в понеделник вечерта Корнелия Нинова бе класирана на първо място с 22 гласа, но плътно зад нея с 19 гласа се класира Емил Костадинов. И двамата обаче нямат нужния резултат, за да се твърди че Нинова е категоричният водач. На нея не й достигна един глас, за да получи подкрепата на 50% от гласувалите плюс един глас, както е по правилник.

При това положение решение ще трябва да вземе Изпълнителното бюро на БСП, което предложи Вигенин. В събота обаче представителите на Благоевград в Националния съвет на партията остро възразиха и заплашиха с оставки.

"Ясно е, че не можахме да се разберем. Решението отново е в ръцете на Изпълнителното бюро на партията. БСП е разделена, не се обединихме около една кандидатура”, коментира областният лидер на партията Юлиян Гошев.

Преди събранието в Благоевград Кристиан Вигенин не пожела да коментира ситуацията. "Който се бои от мечки, да не ходи в гората", каза само бившият външен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!